Hlavní obsah

Zlínský kraj snižuje počet úředníků

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zrušení dvou oddělení ve struktuře Krajského úřadu Zlínského kraje a snížení maximálního počtu zaměstnanců úřadu schválila krajská rada.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Sídlo Zlínského kraje.

Článek

„Z dosavadního maximálního počtu míst 483 je strop 476. Celkově bylo na úřadě i v krajských společnostech uspořeno 28 pracovních pozic,“ informovala v úterý 20. června krajská tisková mluvčí Renata Janečková.

„Rozhodli jsme v organizační struktuře zrušit sedm funkčních míst, a to jak na pozicích vedoucích, tak i referentů. Zároveň jsme schválili vznik dvou nových pracovních pozic. Tímto krokem uspoříme tři miliony korun ročně, které bychom museli vyplatit ve mzdě a povinných odvodech státu," řekl hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

V organizační struktuře bylo zrušeno oddělení řízení lidských zdrojů organizací Zlínského kraje a oddělení koordinace rozvojových aktivit. Nová pozice vznikla na odboru dopravy, oddělení dopravy a správních agend, kde je potřeba právník a na odboru strategického rozvoje, kde vznikla pozice projektového manažera, který bude mít na starosti holešovskou zónu.

Letos v květnu došlo ke změnám v představenstvech a dozorčích radách všech nemocnic, které byly propojeny do koncernu se společným vedením. K personálnímu propojení v dozorčích radách došlo také ve všech společnostech správy a údržby silnic.

„Finanční úspory na funkčních odměnách členů představenstev a dozorčích rad, které v příštím období Zlínský kraj takto získá, jsou předběžně vyčísleny na částku zhruba 5,5 miliónu korun za rok. Personálními úsporami bylo ušetřeno celkem 28 míst,“ uzavřela krajská tisková mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám