Hlavní obsah

Zlínský kraj otevřel v Morkovicích nové chráněné bydlení

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová služba typu chráněné bydlení slouží od pátku 21. února v Morkovicích na Kroměřížsku sedmi klientům se zdravotním postižením. Informaci dnes sdělila tisková mluvčí Zlínského kraje Adéla Kousalová.

Foto: Zlínský kraj

Foto ze slavnostního otevření chráněného bydlení.

Článek

„Chráněné bydlení je určeno osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, potřebují pomoc jiné osoby, ale nevyžadují ji 24 hodin denně,“ uvedla krajská radní Michaela Blahová, zodpovědná za sociální záležitosti, rodinnou politiku a neziskový sektor.

Tato forma bydlení umožňuje lidem se zdravotním postižením žít běžným způsobem života s potřebnou mírou podpory, bez níž se neobejdou. Zlínskému kraji se daří budovat chráněná bydlení v jeho různých částech, v Morkovicích se jedná o pronájem dvou obytných podlaží v Nádražní ulici.

„Je zde k dispozici sedm pokojů, dvě kuchyně, koupelny a toalety i zázemí pro personál. Prostory budou aktuálně využívat čtyři ženy a tři muži,“ doplnila Michaela Blahová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám