Hlavní obsah

Zlínský kraj ocenil tři organizace titulem Férový zaměstnavatel

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Titulem Férový zaměstnavatel Zlínského kraje 2017 se od soboty 23. září mohou chlubit tři organizace v kraji. Jejich představitelé převzali ocenění na oslavách Dne Zlínského kraje.

Foto: Zlínský kraj
Článek

„V kategorii malá organizace zvítězil Epos spol. s r.o., v kategorii střední organizace vyhrál GENICZECH-M, spol. s r.o. a v kategorii velká organizace se z vítězství radovala Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Ocenění Férový zaměstnavatel Zlínského kraje 2017 vyhlásil Zlínský kraj ve spolupráci s Krajskou hospodářskou komorou Zlínského kraje,“ informovala krajská tisková mluvčí Renata Janečková.

„Tímto oceněním chceme zviditelnit zaměstnavatele ze Zlínského kraje, kteří se starají o rovné podmínky svých zaměstnanců a pomáhají jim sladit jejich pracovní a rodinný život. Všem vítězům gratuluji a velmi bych si přála, aby byli pozitivním vzorem pro ostatní zaměstnavatele," uvedla radní Zlínského kraje pro sociální věci, neziskový sektor a rodinnou politiku Michaela Blahová.

O ocenění se mohli ucházet zaměstnavatelé, kteří se aktivně zajímají o rovné podmínky pro všechny skupiny svých zaměstnanců, věnují pozornost péči o ně a nabízejí jim možnosti, jak sladit pracovní a rodinné role.

„U přihlášených organizací se hodnotilo 10 tematických oblastí – interní dokumenty, personální podmínky, formy organizace práce, udržování kontaktu, zdravotní podmínky, sociální péče, osobní rozvoj a vzdělávání, péče o osobu blízkou, prorodinné aktivity a společenská odpovědnost,“ upřesnila tisková mluvčí.

V rámci prorodinných aktivit organizací byly například hodnoceny programy a aktivity pro zaměstnance a jejich rodinné příslušníky. Významnou roli hrála nabídka výhod pro rodiny s dětmi, podpora volnočasových aktivit dětí, podpora seniorů, ale také zda je v hodnocené organizaci k dispozici dětský koutek nebo místo pro přebalování a kojení.

Kraj hodlá férové zaměstnavatele oceňovat i v příštích letech. Další ročník bude vyhlášen v lednu 2018.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám