Hlavní obsah

Zlínské náměstí Práce zdobí nový park vysázený na počest výročí republiky

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Park z 28 lip vysadili ve čtvrtek 18. října ve Zlíně na náměstí Práce pod Interhotelem Moskva městští zahradníci. Práce na úpravě plochy pokračují a magistrát vyjdou na 3,5 miliónu korun.

Foto: Magistrát Města Zlína

Vysazování stromů na náměstí Práce.

Článek

„Slavnostní otevření parku se uskuteční v neděli 28. října v 10 hodin. Stromy, vysázené v pravidelném rastru čtyř řad po sedmi kusech, budou pravidelně tvarovány do střihu bosket a nabídnou místo k odpočinku v centru města s výhledem na Zlín,“ informoval ve čtvrtek Zdeněk Dvořák, tiskový mluvčí zlínského magistrátu.

„Původně jsme uvažovali o tom, že vysadíme sto lip, ale tak velký prostor bychom jen těžko hledali. Navíc číslo 28 má také svou jasnou symboliku, protože 28. října vzniklo Československo,“ vysvětlil náměstek primátora pro oblast životního prostředí Bedřich Landsfeld.

Nová podoba tohoto prostranství lidem poskytne odpočinkový prostor s lavičkami. V mlatovém povrchu budou navíc zabudovaná svítidla, která umožní místu vyniknout i ve tmě. Mimo úpravu zeleně zde probíhají i další práce, jde především o rekonstrukci chodníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám