Hlavní obsah

Zlínské divadlo se rozloučí v prosinci se třemi inscenacemi

Novinky, Robert Rohál

Z repertoáru Městského divadla Zlín zmizí v prosinci tři inscenace. Derniéru budou mít tragikomedie Pod hvězdami, poetická Romance pro křídlovku a thriller nabitý situačním humorem Pan Kolpert.

Foto: archiv MDZ

Herci Radovan Král a Michaela Doleželová v Romanci pro křídlovku.

Článek

Jednu z nejlepších porevolučních her Pod hvězdami (dříve Komunismus) uvede zlínské divadlo naposledy v pátek 7. prosince v 19 hodin ve Studiu Z.

"Pokud chceme najít žánr, který tuto hru vystihuje, jde o tragikomedii. Je to komorní příběh jedné rodiny s rozměry antického dramatu. Během večera se třikrát převrátí všechny hodnoty. Je to výpověď o nějaké době," říká režisér Petr Štindl. Heleně Čermákové vynesl excelentní výkon v inscenaci třetí místo v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon v rámci Cen Českého divadla 2011. Po jejím boku se divákům představí Radoslav Šopík, Marek Příkazký, Luděk Randár a Zdeněk Lambor.  

Romance pro křídlovku se Velkým sálem naposledy rozezní v pondělí 17. prosince v 19 hodin. Připomeňte si jednu z nejslavnějších lyricko-epických básní české literatury o životě, lásce a smrti z pera Františka Hrubína a nechte se ještě jednou unést podmanivou melodií Herkulových lázní, která vrací hrdiny do minulosti a kterou umí ze své trubky vykouzlit Radovan Král. Michaela Doleželová dostala za roli holky od cirkusu Teriny cenu Aplaus 2012 v kategorii nejlepší ženský herecký výkon sezony. V roli Františka uvidíte Aleše Petráše, jeho otce hraje Luděk Randár a dědečka Stanislav Valla.

Mrazivá komedie Pan Kolpert o nudě tak extrémní, že se nezastaví ani před vraždou, bude mít derniéru ve čtvrtek 20. prosince v 19 hodin ve Studiu Z. Diváci tak mohou přijmout poslední pozvání na večeři, která může dopadnout různě, někdy až hrůzně. Hru německého dramatika Davida Gieselmanna plnou hravých dialogů a situačních zvratů režíroval Robert Bellan, pod jehož taktovkou zlínští herci nastudovali i komedii Benefice aneb Zachraň si svého Afričana nebo například soubor Slováckého divadla veleúspěšné Rychlé šípy. Hrají Kateřina Liďáková, Pavel Vacek, Hana Mrázková a Richard Velísek. Zlínské divadlo inscenaci převzalo na začátku loňského roku z Malé scény.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám