Hlavní obsah

Zlínské divadlo dosáhlo novodobého rekordu: loni je navštívilo 125 553 diváků

Novinky, Hana Vondrášková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlínští divadelníci se mohou radovat. Poprvé v dějinách Městského divadla Zlín přesáhly tržby za vstupenky 14 miliónů Kč za rok.

Foto: archiv MDZ

Zaplněný Velký sál Městského divadla Zlín.

Článek

Divadelní kasa se plní díky stále většímu diváckému zájmu. Loni zlínské divadlo navštívil rekordní počet návštěvníků: celkem do něj v roce 2015 zavítalo 125 553 diváků. Téměř o dva tisíce tak byla překročena dosud nejvyšší dosažená cifra 123 685 lidí, kteří zlínské divadlo navštívili v roce 2014.

Naplnilo se tak očekávání z konce listopadu 2015, kdy do divadla vstoupil jubilejní stotisící divák – na premiéře komedie Charleyova teta 21. listopadu. Napnutí, zda se podaří překonat minulou návštěvnost, už koncem roku polevovalo: bylo jasné, že se to podaří. 

„Statistika je pěkná věc, a nás v tomto případě velmi těší, ale divadlo by se nikdy nemělo změnit v instituci, která se honí jen za čísly. Důležitější, než kvantita, je vždycky kvalita. A to mě naplňuje ze všeho nejvíc: jak kvalitního diváka zlínské divadlo má,“ komentuje výsledky ředitel zlínské scény Petr Michálek.

Mezi nejnavštěvovanější tituly zlínského divadla za poslední dobu patří inscenace Žítkovské bohyně, Splašené nůžky, Malované na skle a Dokonalá svatba.

Rozhovor s jubilejním stotisícím divákem

Jubilejním stotisícím divákem v roce 2015 se stal Aleš Vyoral, který se svou manželkou Monikou navštěvuje zlínské divadlo již několik let. Z rukou ředitele Petra Michálka obdržel tlakový hrnec od generálního partnera divadla Tescomy a roční předplatné skupiny R2. Přinášíme krátký rozhovor s Monikou Vyoralovou.

Jak dlouho jste předplatiteli zlínského divadla?

Předplatiteli skupiny P (premiérové předplatné) jsme již od roku 2008.

Které inscenace vás v poslední době nejvíce zaujaly a proč?

V poslední době nás nejvíce nadchlo Malované na skle, a to z toho důvodu, že máme velmi rádi temperamentní tanec a hudbu. Ale také Žítkovské bohyně nebo Prodaná nevěsta.

Vyhráli jste už někdy něco takového – předplatné do divadla? Jak s výhrou naložíte?

V žádné soutěži nebo loterii jsme nikdy nevyhráli. Předplatné jsme darovali manželovým rodičům a dárek od Tescomy už nám uvařil.

Jaké typy her máte nejraději?

Na jevišti mám nejraději komediální žánr, hudbu, tanec v podání úžasných zlínských herců.

Zlínské divadlo slaví letos svoji 70. sezónu. Co byste mu popřáli do dalších let?

Divadlu bychom popřáli, aby mu co nejdéle vydržel současný herecký soubor a také co nejvíce vyprodaných představení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám