Hlavní obsah

Zlínská nemocnice má modernější babybox

Novinky, Dana Lipovská

Před deseti lety, přesněji v prosinci 2007, byl ve Zlínském kraji nainstalován vůbec první babybox, a to v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně. V Kroměřížské nemocnici se tak stalo v roce 2009, v Uherskohradišťské v roce 2013. Nyní bude mít zlínská nemocnice modernější babybox nové generace.

Foto: Adéla Čuříková
Článek

Původní "bedýnku" přijel do Zlína vyměnit tým vedený výrobcem babyboxů Zdeňkem Juřicou.

„Nový babybox je z nerezu, dvoukřídlá dvířka se otvírají automaticky a po vložení miminka a aktivaci senzoru se samy zavřou. Babybox má také fotobuňky, které brání jakékoliv kolizi dítěte s dvířky. Vnitřní prostor je klimatizován a je napojen mnohonásobně jištěnou signalizací na stálou službu a na mobilní telefony,” uvedl Zdeněk Juřica.

Zakladatel projektu babyboxů v České republice Ludvík Hess přijede modernizovaný babybox do Zlína slavnostně "pokřtít" 5. prosince ve 12 hodin.

„V současné době je v naší zemi 72 babyboxů. Do nového a snad lepšího života díky nim vstoupilo celkem 160 dětí,” konstatoval Ludvík Hess.

Ve Zlínském kraji se miminka v babyboxech objevila zatím čtyřikrát. Dvakrát holčičky ve zlínské nemocnici - 8. prosince 2010 Věra a 8. března 2014 Gabriela, a dvakrát holčičky v Kroměřížské nemocnici -  14. října 2013 Pavla a 8. června 2015 Monika.

Reklama

Výběr článků

Načítám