Hlavní obsah

Zlínská krajská knihovna se promění v říši pohádek a příběhů

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den pro dětskou knihu připravuje Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně. Program pro děti, jejich rodiče, prarodiče, tety a strýce se uskuteční v sobotu 30. listopadu od 9 do 13 hodin. Celý program bude připraven v 15. budově 14|15 Baťova institutu.

Foto: Eva Solaříková/archiv Divadla KUFR

Vánoční hra aneb Co andělé zvěstovali

Článek

Děti se mohou těšit na výtvarnou dílničku nebo předvánoční čtení. Shlédnout mohou i Vánoční hru v podání divadla KUFR z Brna. „Je to poetická hra dvou zaručeně pravých andělů, kteří oznamují narození Ježíška v Betlémě. V představení diváci uvidí pravý dřevěný betlém, bude se zpívat i muzicírovat. Děti potěší i drobné andělské kejkle,“ prozradila ředitelka knihovny Zdeňka Friedlová.

Během dopoledne návštěvníci uvidí i výstavu připravenou ze soutěžních příspěvků výtvarné soutěže Zvířátka v zimě. Malí i velcí návštěvníci se stanou porotci této soutěže. Každý návštěvník bude moci ohodnotit nejhezčí díla. Autoři obrázků s nejvyšším počtem hlasů pak získají dárky od partnerů celé akce.

„Nejlepší výtvarníky oceníme knížkami, těšit se mohou i na originální nafukovací hračky nebo balíček vitamínů,“ doplnila Zdeňka Friedlová. Pro děti bude během dne připraveno i drobné občerstvení.

V rámci Dne pro dětskou knihu si budou moci děti do 10 let vyřídit v knihovně průkazku zdarma. Dospělí mohou nakoupit dětem knižní vánoční dárky nebo hračky. Čas během dne mohou návštěvníci strávit i v kavárně u šálku dobré kávy či čaje, v nabídce bude i drobnější občerstvení. Připraven bude i dětský koutek s hračkami nebo omalovánkami.

Program se koná v 15. budově 14|15 Baťova institutu. Dílna i čtení bude připraveno ve 3. podlaží, o patro níž se uskuteční divadélku, výstava výtvarných prací i další doprovodný program.

Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně se k celostátní akci Den pro dětskou knihu připojila již poněkolikáté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám