Hlavní obsah

Zlínská IS Produkce podpoří vznik studentských filmů půlmiliónovým grantem

Novinky, Kateřina Martykánová

Opravdovou příležitost vyzkoušet si profesionální svět filmu dostanou studenti filmových škol díky nové aktivitě zlínské společnosti IS Produkce. Ta pro školní rok 2018/2019 vypisuje grant, kterým chce podpořit tři vybrané filmy celkovou částkou 500 tisíc korun.

Foto: IS Produkce
Článek

Zbystřit by měli studenti bakalářského a magisterského studia filmových škol. Právě pro ně je určený nově vyhlášený soukromý grant.

„V letošním roce chceme podpořit vznik tří studentských filmů a pomoci tak studentům, aby v rámci studia mohli natočit zajímavější materiál, nebo investovat do lepších triků,” potvrdil majitel společnosti IS Produkce Martin Gazda. Studenti tak dostanou možnost natočit nákladnější projekt, navíc mohou svůj talent předvést zástupcům největšího produkčního studia na Moravě a třeba si tak i zajistit místo v atraktivní firmě.

Pro studenty je v roce 2018/2019 vyčleněno celkem 500 tisíc korun, z toho 300 tisíc ve formě poskytnutí filmové techniky a 200 tisíc jako finanční podpora. Uzávěrka pro podání přihlášek není pevně stanovená, hlásit se lze postupně. „Zároveň však platí, že kdo dřív přijde, má lepší šanci. Hlavními kritérii jsou ale celkový dojem ze záměru, chytlavost scénáře a úroveň prezentace projektu,“ upřesnil Martin Gazda.

Náležitosti prezentace a další podobnosti o vypsaném grantu jsou k dispozici na www.isprodukce.cz.

IS Produkce je největší filmové produkční studio na Moravě s desetiletými zkušenostmi. Natáčí televizní spoty, prezentační online filmy, i rádiové spoty pro významné klienty. Patří mezi ně např. Kaufland, Baťa, Blue Style, Astratex, Travel Portal, Cemio, Euronics a další. K natáčení využívá svůj ateliér v centru Zlína v bývalém Baťovském areálu. V příštím roce plánuje zahájit výstavbu nového velkého ateliér ve Zlíně-Kudlově a oživit tak tradici v místě, které je spojené se vznikem filmu ve Zlíně.

IS Produkce je také koproducentem nového českého filmu Úsměvy smutných mužů režiséra Dana Svátka. Od červencové premiéry do konce září jej zhlédlo už více než 140 tisíc diváků, na portále ČSFD dosahuje hodnocení okolo 80 procent a dostal se do výběru pěti filmů, z nichž se volil český reprezentant v nominaci na Oscara.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám