Hlavní obsah

Zlínská ČSSD zvolila nové vedení

Novinky, Filip Kučera

Zlínská sociální demokracie zažívá zásadní změny. Na poslední schůzi místní organizace bylo zvoleno úplně nové vedení.

Foto: Filip Kučera

Zlínské náměstí

Článek

O výsadní postavení ve zlínské sociální demokracii přišla většina reprezentantů strany v městském zastupitelstvu. Novým předsedou místní organizace se stal Vladimír Drtil, který je znám svou dlouhodobou snahou vymanit zlínskou sociální demokracii ze sféry vlivu někdejšího radního Martina Janečky a jeho bývalých spolupracovníků. To se nyní podařilo.

Lidé kolem Vladimíra Drtila se původně snažili poměrům ve straně čelit založením druhé místní organizace. Opravdové očisty celé zlínské sociální demokracie dosáhli až po sjednocení všech organizací strany ve městě. K završení těchto snah došlo na stranické schůzi v poslední lednový čtvrtek, na které byly vyslyšeny hlasy stále nespokojenější členské základny. Při volbě nového vedení pak jednoznačně uspěly úplně nové tváře.

„Nesmírně mě těší, že se nám povedlo dát dohromady pestrou skupinu opravdových sociálních demokratů, které spojuje snaha řešit problémy Zlína. Sociální demokracie v našem městě tak přestane sloužit k naplňování osobních ambicí úzké skupiny vyvolených a konečně se bude profilovat jako moderní levicová strana,“ prohlásil nově zvolený předseda zlínské ČSSD.

V širším vedení místní organizace jsou tentokrát zastoupeny nejrůznější názorové proudy. Nové vedení se hned pustilo do práce. Rozbíhají se přípravy volebního programu a současně se zlínská ČSSD začíná více otevírat veřejnosti. 

Reklama

Výběr článků

Načítám