Článek
Stánky plné špičkových paštik v různých variantách (od zaječí s rozmarýnem a po klasické z kachních jatýrek), sýrů, francouzských vín nebo třeba francouzských uzenin (včetně pršutu, sušené kýty a klobásek). Pohledem na tyto a mnoho dalších lákavých delikates se mohou kochat návštěvnici Zlatého jablka. A nejen to. Každý kdo se u prodejců zastavil, mohl vše z nabízeného sortimentu přímo ochutnat, aby náhodou nekupoval "zajíce v pytli".
Sami prodejci, kteří se podobných trhů pravidelně účastní v Praze a Brně, byli zájmem Zlíňanů příjemně překvapeni. Někteří dokonce již kolem poledne odhadovali, že do soboty budou muset určitě doplnit zásoby.
Trhy probíhají od 14. do 16. června, každý den od 9.00 do 20.00 hodin.
Ochutnat speciality francouzské kuchyně bude však možné i po ukončení trhů. Speciální francouzské menu podává restaurace Tam Tam až do 24. června. Jeho součástí je francouzská cibulačka, salát Nicois, grilovaný filet s candáta s blanšírovanou zeleninou Julienne a Bernskou omáčkou a křehký jahodový koláč s vanilkovým krémem a čerstvými jahodami.