Hlavní obsah

Zlíňané vzali francouzské delikatesy útokem

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud máte rádi typické francouzské speciality, přijdete si v současnosti na své v přízemí zlínského Zlatého jablka, kde až do soboty probíhají pravé francouzské trhy.

Foto: OZC Zlaté jablko
Článek

Stánky plné špičkových paštik v různých variantách (od zaječí s rozmarýnem a po klasické z kachních jatýrek), sýrů, francouzských vín nebo třeba francouzských uzenin (včetně pršutu, sušené kýty a klobásek). Pohledem na tyto a mnoho dalších lákavých delikates se mohou kochat návštěvnici Zlatého jablka. A nejen to. Každý kdo se u prodejců zastavil, mohl vše z nabízeného sortimentu přímo ochutnat, aby náhodou nekupoval "zajíce v pytli".

Sami prodejci, kteří se podobných trhů pravidelně účastní v Praze a Brně, byli zájmem Zlíňanů příjemně překvapeni. Někteří dokonce již kolem poledne odhadovali, že do soboty budou muset určitě doplnit zásoby.

Trhy probíhají od  14.  do 16. června, každý den od 9.00 do 20.00 hodin.

Ochutnat speciality francouzské kuchyně bude však možné i po ukončení trhů. Speciální francouzské menu podává restaurace Tam Tam až do 24. června. Jeho součástí je francouzská cibulačka, salát Nicois, grilovaný filet s candáta s blanšírovanou zeleninou Julienne a Bernskou omáčkou a křehký jahodový koláč s vanilkovým krémem a čerstvými jahodami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám