Hlavní obsah

Zlíňané pořizují jako dárky i mince z Vánočních ostrovů a Nového Zélandu

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Překvapit v dnešní době své blízké neotřelým dárkem, je čím dál složitější. Ve Zlíně se letos staly hitem speciální mince s vánočními motivy. Největší zájem je o mince, které pocházejí z exotického Vánočního ostrova ze souostroví Kiribati.

Foto: E-MINCE numismatika

Mince z Vánočního ostrova s otvorem ve tvaru vánočního stromku

Článek

„Jen zákazníci ze Zlína letos skoupili polovinu ze všech dosud prodaných vánočních mincí,“ uvádí Martin Wallek majitel zlínské firmy E-MINCE numismatika.

K nejzajímavějším z nich patří pozlacená mince, která má otvor ve tvaru vánočního stromečku a je ozdobená pravým zirkonem. Luxusní krabička, v níž je k dostání, při otevření hraje vánoční melodie. Unikátní je však také tím, že byla vydána v limitované edici 999 kusů.

Ve Zlíně se však dají sehnat nejen vánoční mince v klasickém tvaru, jak je běžně známe. K dostání jsou třeba i stříbrné mince ve tvaru vánoční hvězdy nebo vánočního stromku, která je vůbec první mincí na světě v podobě zvonu. Tu je dokonce možné použít jako dekoraci na vánoční stromeček.

Předvánoční trh ovšem nabízí kromě tradičních motivů např. mince k nedávné premiéře Hobita, které jsou opatřené nápisy v angličtině i hobitštině a dorazily do Zlína až z dalekého Nového Zélandu.

Reklama

Výběr článků

Načítám