Hlavní obsah

Zlín Film Festival zahájil nábor dobrovolníků

Novinky, Kateřina Martykánová

Organizátoři Zlín Film Festivalu hledají zájemce, kteří se společně s nimi zapojí do příprav a realizace letošní filmové přehlídky. Na dobrovolníky i tentokrát čeká řada benefitů, mezi nimi i novinka v podobě snídaně s některými z festivalových hvězd.

Foto: Zlín Film Festival
Článek

Filmový festival je svým rozsahem největší kulturní akcí v regionu a bez pomoci dobrovolníků by nebylo možné jí vůbec zrealizovat. Získat spolehlivé pomocníky však vůbec není snadné.

„Kolem sto třiceti lidí potřebujeme v době konání celého festivalu a další stovku potom v sobotu 2. června, kdy se uskuteční Festivalový půlmaraton,“ uvádí výkonná ředitelka Jarmila Záhorová a doplňuje výhody připravené pro dobrovolníky: „Kromě jedinečné příležitosti být v centru festivalového dění, možnosti podívat se na festivalové projekce nebo koncerty, mají dobrovolníci šanci dostat se do blízkosti slavných osobností. Pro letošní ročník pro ně chystáme například snídaně, kde se budou moci pravidelně setkat s některou z festivalových hvězd.“

Dobrovolníci mohou získat například stravenky na občerstvení podle počtu odpracovaných hodin, vstupy na koncerty ve festivalové koncertní zóně nebo do letního kina podle vlastního výběru a festivalové tričko. Připraveny jsou ale i další atraktivní benefity, podle rozsahu a míry zapojení jednotlivých dobrovolníků.

Stát se dobrovolníkem může prakticky kdokoli, starší patnácti let včetně studentů. Vedení festivalu jedná s vedením jednotlivých škol, aby dobrovolnictví v rámci festivalu svým žákům umožnili.

„Práce na festivalu je ale tak rozmanitá, že pro každou věkovou kategorii máme uplatnění. Takže náš tým je otevřený všem zájemcům o spolupráci, rádi využijeme třeba i pomoc šikovných seniorů, nejstarší naší dobrovolnici bylo 64 let,“ uvedla Jarmila Záhorová. „Potřebujeme ale také chlapce, kterých se nám každý rok hlásí výrazněji méně než dívek,” dodala.

Zájemci se mohou hlásit na emailu jan.lerl@zlinfest.cz nebo prostřednictvím http://my.zlinfest.cz/cz/prihlaska-dobrovolnika/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám