Hlavní obsah

Zlín Film Festival bojuje s nedostatkem dobrovolníků

Novinky, Kateřina Martykánová

Organizátoři zlínského filmového festivalu hledají dobrovolníky, kteří se společně s nimi zapojí do příprav a realizace letošního devítidenního festivalu. Již 57. ročník Zlín Film Festivalu se uskuteční v termínu od 26. května do 3. června.

Foto: Zlín Film Festival
Článek

Filmový festival je svým rozsahem největší kulturní akcí ve Zlínském kraji a bez pomoci dobrovolníků by nebylo možné jí vůbec zrealizovat. Již několik let se však organizátoři potýkají s jejich nedostatkem.

„Nábor dobrovolníků je rok od roku složitější a pro letošní ročník, kdy akce potrvá celých 9 dní a bude zakončená festivalovým půlmaratonem, se jejich potřeba ještě více zvyšuje,“ uvádí výkonná ředitelka Jarmila Záhorová a doplňuje výhody připravené nově pro dobrovolníky: „Kromě jedinečné příležitosti být v centru festivalového dění a setkat se třeba se slavnými osobnostmi, letos nabízíme i řadu nových atraktivních benefitů. Ty budou pro dobrovolníky nově odstupňovány podle míry jejich zapojení v průběhu festivalu.“   

Dobrovolníci tak mohou letos získat například stravenky až na dvě teplá jídla denně, vstupy na koncerty v Open Air Zóně nebo do letního kina podle vlastního výběru, festivalové tričko a řadu dalších drobností od partnerů akce. Stát se jím může prakticky kdokoli, starší patnácti let včetně studentů.

Vedení festivalu jedná s vedením jednotlivých škol, aby dobrovolnictví v rámci festivalu svým žákům umožnili. „Práce na festivalu je ale tak rozmanitá, že pro každou věkovou kategorii máme uplatnění. Takže náš tým je otevřený všem zájemcům o spolupráci, rádi využijeme třeba i pomoc šikovných seniorů. Potřebujeme ale také chlapce, kterých se nám letos hlásí výrazněji méně než dívek,“ říká Jarmila Záhorová. 

Zájemci se mohou hlásit na emailu jan.lerl@zlinfest.cz nebo prostřednictvím http://my.zlinfest.cz/cz/prihlaska-dobrovolnika/. Další informace na www.zlinfest.cz 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám