Hlavní obsah

Zlatý slavík Karel Gott jako hlídač v muzeu

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlatý slavík Karel Gott je hodně pracovně vytížený. Dny má mnohdy naplánovány na minuty. Přesto se z něj stal hlídač v muzeu.

Foto: archív autora

Karel Gott

Článek

Ne snad, že by měl tolik energie a času, ale byla to jeho nová „role“ pro spot ČT na Ligu mistrů. Fotografové ho načapali v muzeu voskových figurín v Praze v hlídačské uniformě.

„Karel Gott zde pro Českou televizi natáčel spot k Lize mistrů. Byla to velká legrace a musím říct, že tak pohodovou a úžasnou spolupráci jsem dlouho nezažila. Navíc nejen, že je to velký profesionál, ale ještě skvělý a noblesní člověk,” prozradila marketingová ředitelka muzea Grévin Praha Daniela Pedret.

Gott se ale v muzeu objevil dvakrát. A to byl šok. Jednou ve své voskové podobě, protože tam jeho socha už rok stojí, a podruhé živý. A když se k svému druhému já postavil, chvíli nebylo poznat, kdo je živý a kdo jen z vosku.

Nakonec si Mistr prohlédl i své kolegy z hudební, herecké a sportovní branže. Objevil i fotbalistu a živého. Potkal se tam s ním i fotbalista Marek Jankulovski, který tam natáčel také spot. Pozdravil se s ním, vyfotil. Natočil to, co měl, pak se mile rozloučil a odjel za dalšími povinnostmi.

Muzeum Grévin v Praze je jedním ze tří poboček, které ve světě Grévin má. První bylo otevřeno v Paříži, pak následovala Praha a zatím jako poslední bylo otevřeno muzeum v Montrealu. Pražské muzeum má 7 "světů" - Magická laboratoř, Staropražská kavárna, Svatyně sportu, Historie včera a dnes, Kouzelné divadlo, Plesový sál a Dílna plná objevů. Sochy do muzea se vyrábějí výhradně v Paříži.

Reklama

Výběr článků

Načítám