Hlavní obsah

Zlato a stříbro si přivezli z Kutné Hory olomoučtí biketrialisté

Novinky, Radek Janka

Poslední soutěž ve volné přírodě čekala vyznavače biketrialu v sobotu v Kutné Hoře. Ziskem tří stříbrných a jedné zlaté medaile si olomoučtí jezdci upevnili své pozice v celkovém pořadí seriálu Mistrovství republiky, jehož finále se pojede na začátku listopadu v Brně v hale na veletrhu Sport Life.

Foto: Radek Janka

biketrial Kutná Hora

Článek

Na přírodních tratích se v sobotu 10. října ze závodníků Biketrial klubu Olomouc nejlépe dařilo Lukáši Jankovi v juniorské kategorii. Přesnou jízdou si v prvním kole vybudoval pětibodový náskok, a přesto, že ve druhém kole na jedné sekci chyboval, získal těsným rozdílem první místo před Martinem Štěpánkem a Markem Pochtiolem.

V celkovém pořadí domácího seriálu se tak posunul na druhé místo. „Oproti loňskému roku byly tratě o něco lehčí a nebylo mokro, takže kameny neklouzaly,” hodnotil svůj výkon spokojeně po závodě Lukáš Janka.

Letošní mistr světa v kategorii benjamin, dvanáctiletý Tomáš Vepřek, získal v Kutné Hoře stříbro. Je ale nutno dodat, že v domácím seriálu Tomáš jezdí ve vyšší přeborové kategorii minime a jeho soupeři jsou o dva roky starší. V Kutné Hoře ztrácel na vítězného Adama Kosíka 4 trestné body, stejné pozice oba jezdci drží i v seriálu.

Další dvě stříbrné medaile přidali Vojtěch Vepřek v kategorii poussin a jeho jmenovec Vojtěch Koblížek v bílé hobby kategorii.

Kutná Hora byla na přelomu tisícileté dějištěm čtyř soutěží mistrovství světa. Místní kamenité svahy pod hradem Sion nabízejí jako jedna z mála lokalit v České republice klasické čistě přírodní terény pro biketrial. Domácí závody zde měly několik let pořadatelskou pauzu, v loňském roce byla tradice obnovena.

Výsledky 8. závodu seriálu Mistrovství ČR:

Elite 1. Václav Kolář (Blansko, 10 TB), 2. Martin Kakáč (Blansko, 32 TB), 3. Pavel Procházka (Přerov, 33 TB)

Junior 1. Lukáš Janka (Olomouc, 13 TB), 2. Martin Štěpánek (Hamry n.S., 13 TB), 3. Marek Pochtiol (Žižkovo Pole, 25 TB)

Reklama

Výběr článků

Načítám