Hlavní obsah

Zlaté medaile z hokejových šampionátů přiveze Viktor Ujčík do Podbrdské hospody

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Je držitelem tří zlatých medailí ze světových hokejových šampionátů, odehrál 165 reprezentačních utkání, ve kterých svým soupeřům nastřílel 57 branek. S Viktorem Ujčíkem, členem zlaté generace české hokejové reprezentace, se můžete osobně setkat v sobotu 7. června na besedě v Podbrdské hospodě v Dominikálních Pasekách.

Foto: Archiv Viktora Ujčíka

Setkáním s někdejším elitním útočníkem Viktorem Ujčíkem startují v Dominikálních Pasekách pravidelné besedy se známými osobnostmi

Článek

Setkáním s někdejším elitním útočníkem startují v Dominikálních Pasekách pravidelné besedy se známými osobnostmi.

„S provozovatelem hospody Alešem se znám již delší dobu. Když mě požádal o to, abych přišel a podělil se s lidmi o informace, které se kolikrát nedočtou ani v novinách, rád jsem pozvání přijal,“ podotkl Ujčík.

Beseda pro širokou veřejnost začne v 19 hodin.

Uvolněná hospodská atmosféra

Podle Ujčíkových slov je příhodné, že se setkání uskuteční krátce po hokejovém šampionátu v běloruském Minsku, najde se tudíž prostor i na jeho bilancování, hodnocení a eventuálně srovnávání se světovými turnaji, jichž se Ujčík sám také zúčastnil.

„Jsem zvědav, jakým směrem se večer bude ubírat. Těší mě, že se debata koná v prostorách hospody a věřím, že i proto zavládne uvolněná atmosféra,“ směje se Ujčík.

Prostor pro dotazy i autogramy

Přiznává přitom, že se mnoha veřejných besed dosud nezúčastnil, a i pro něj samotného půjde o novou zkušenost. „Většinou poskytuji jen klasická interview či podpisové akce. I proto nebudeme s Alešem besedu jakkoli organizovat a dopředu připravovat. Průběh večera nechám na hostech a jejich dotazech, myslím, že to tak bude nejpřirozenější,“ řekl někdejší elitní útočník, který v reprezentaci tvořil mimo jiné legendární formaci s Vladimírem Růžičkou a Ivo Prorokem.

Také zájemci z řad návštěvníků Podbrdské hospody se mohou těšit na prostor pro autogramiádu, hokejoví fanoušci pak uvítají zejména zlaté medaile z mistrovství světa, které Ujčík přislíbil přivézt.

A jestli bude mít hokejista zvyklý vystupovat před diváky výhradně ve výstroji, s bruslemi na nohou a s hokejkou v ruce trému? „Nechám se překvapit. Myslím, že ve třetí třetině už budu v pohodě,“ dodal se smíchem Viktor Ujčík

Dalším hostem Podbrdské hospody bude 26. července herec Václav Vydra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám