Hlavní obsah

Zlaté medaile z hokejových šampionátů přiveze Viktor Ujčík do Podbrdské hospody

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je držitelem tří zlatých medailí ze světových hokejových šampionátů, odehrál 165 reprezentačních utkání, ve kterých svým soupeřům nastřílel 57 branek. S Viktorem Ujčíkem, členem zlaté generace české hokejové reprezentace, se můžete osobně setkat v sobotu 7. června na besedě v Podbrdské hospodě v Dominikálních Pasekách.

Foto: Archiv Viktora Ujčíka

Setkáním s někdejším elitním útočníkem Viktorem Ujčíkem startují v Dominikálních Pasekách pravidelné besedy se známými osobnostmi

Článek

Setkáním s někdejším elitním útočníkem startují v Dominikálních Pasekách pravidelné besedy se známými osobnostmi.

„S provozovatelem hospody Alešem se znám již delší dobu. Když mě požádal o to, abych přišel a podělil se s lidmi o informace, které se kolikrát nedočtou ani v novinách, rád jsem pozvání přijal,“ podotkl Ujčík.

Beseda pro širokou veřejnost začne v 19 hodin.

Uvolněná hospodská atmosféra

Podle Ujčíkových slov je příhodné, že se setkání uskuteční krátce po hokejovém šampionátu v běloruském Minsku, najde se tudíž prostor i na jeho bilancování, hodnocení a eventuálně srovnávání se světovými turnaji, jichž se Ujčík sám také zúčastnil.

„Jsem zvědav, jakým směrem se večer bude ubírat. Těší mě, že se debata koná v prostorách hospody a věřím, že i proto zavládne uvolněná atmosféra,“ směje se Ujčík.

Prostor pro dotazy i autogramy

Přiznává přitom, že se mnoha veřejných besed dosud nezúčastnil, a i pro něj samotného půjde o novou zkušenost. „Většinou poskytuji jen klasická interview či podpisové akce. I proto nebudeme s Alešem besedu jakkoli organizovat a dopředu připravovat. Průběh večera nechám na hostech a jejich dotazech, myslím, že to tak bude nejpřirozenější,“ řekl někdejší elitní útočník, který v reprezentaci tvořil mimo jiné legendární formaci s Vladimírem Růžičkou a Ivo Prorokem.

Také zájemci z řad návštěvníků Podbrdské hospody se mohou těšit na prostor pro autogramiádu, hokejoví fanoušci pak uvítají zejména zlaté medaile z mistrovství světa, které Ujčík přislíbil přivézt.

A jestli bude mít hokejista zvyklý vystupovat před diváky výhradně ve výstroji, s bruslemi na nohou a s hokejkou v ruce trému? „Nechám se překvapit. Myslím, že ve třetí třetině už budu v pohodě,“ dodal se smíchem Viktor Ujčík

Dalším hostem Podbrdské hospody bude 26. července herec Václav Vydra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám