Hlavní obsah

Živý betlém na zámku Berchtold potěší i pomůže internátní škole

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Živý betlém bude v neděli 18. prosince vystaven na zámku Berchtold u Velkých Popovic u Prahy. Kromě toho bude od 11 do 15 hodin k vidění představení o Ježíškovi. O adventní neděli probíhají na zámku také od 10 do 16 hodin vánoční prohlídky.

Foto: zámek Berchtold
Článek

Při nich se návštěvníci dovědí nejen mnoho z historie zámečku, ale také o vánočních tradicích, které se dříve dodržovaly. Prohlídky se konají vždy v celou hodinu od 10 do 16 hodin nebo podle dohody - jsou vhodné i pro děti.

Dále zde probíhá několik trvalých výstav, mezi nimi výstava chladných zbraní, historických fotografií obce Kunice a okolí, českých známek nebo výstava karikatur Antonína Panenky. Antonín Panenka jako fotbalová legenda byl letos 4. června při slavnostním otevření Hotelu zámek Berchtold pasován spolu s dalšími osobnostmi na patrona areálu. Trvale jsou nainstalovány také výstavy v zámeckém parku, kterými jsou miniatury hradů-zámků.

Vstup na akci je dobrovolný a výtěžek přispěje dětem - poputuje totiž na internátní školu v Olešnici.

Reklama

Výběr článků

Načítám