Hlavní obsah

Život dětem ve spolupráci se Škodou Auto podpořil 39 vážně nemocných dětí

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spojení charitativní organizace Život dětem se společností Škoda Auto přineslo v letech 2014 a 2015 na podporu vážně nemocných pacientů celkovou finanční částku 1 129 765 korun.

Foto: Život dětem
Článek

Téměř čtyři desítky dětí se díky penězům od zaměstnanců a vedení Škody Auto nyní mohou radovat z nově zakoupených zdravotních pomůcek, léčebných nástrojů či ozdravných pobytů potřebných pro správný průběh léčby. Zahájená spolupráce obou společností pokračuje i v následujících třech letech 2016 až 2018.

„Všem zaměstnancům a celé společnosti Škoda Auto patří obrovské poděkování. Díky vybraným penězům jsme v minulých dvou letech pomohli 39 dětem, které musí každodenně bojovat s opravdu těžkými nemocemi jako dětská mozková obrna, autismus, herpetická encefalitida, Downův syndrom, Duchennova svalová dystrofie, onkologická onemocnění apod. Pro každého pacienta jsme individuálně vybírali konkrétní zdravotní pomůcky či rehabilitační pobyty, které potřebují k léčbě a které jim pomohou například k rozvoji motoriky či komunikace s okolím a obecně usnadní život celé rodině,“ uvedla ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková.

Život dětem se v letech 2014 a 2015 stal součástí projektu společnosti Škoda Auto a Odborů KOVO, jenž v rámci zaměstnaneckých sbírek přispívá na dobročinné účely. Sbírky probíhají formou pravidelných měsíčních srážek ze mzdy zaměstnanců. Vybraná částka je následně firmou Škoda Auto navýšena na dvojnásobnou hodnotu.

„Velmi nás těší, že zaměstnanci Škoda Auto do dlouhodobých zaměstnaneckých sbírek vybrali naši organizaci Život dětem i do následujících let 2016 až 2018. Je to pro nás samozřejmě velký závazek. Díky pravidelným příjmům však budeme mít možnost plánovat a realizovat náročnější projekty a podpořit tak další nemocné děti,“ dodala Maria Křepelková.

Život dětem je obecně prospěšná společnost, která existuje od roku 2000. Jejím posláním je pomoc nemocným, handicapovaným a opuštěným dětem v rámci celé České republiky, které se ocitnou v obtížné životní situaci a potřebují odbornou pomoc a podporu svého okolí. Nejvýznamnějším projektem je sbírka Srdíčkové dny, jejichž jarní část odstartuje již za necelý měsíc, přesně 14. března.

Reklama

Výběr článků

Načítám