Hlavní obsah

Zimní zahrada a sochy dětí v hlavní roli výstavy v Poličce

Novinky, Alena Zavoralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během krásného zimního večera padal z nebe jemný sníh a pomalu se snášel na sochy různých zvířat a lidí, jenž byly vytvořeny dětmi ze Základní umělecké školy Bohuslava Martinů v Poličce a poté umístěny právě zde. Na zahradě poličského muzea…

Foto: Alena Jandlová
Článek

Během krásného zimního večera ve čtvrtek 6. prosince zahájili v muzeu kouzelnou výstavu - Zimní zahrada. Úvodního slova se ujala ředitelka muzea Pavla Juklová, která všechny přítomné mile přivítala.

Poté slovo předala ředitelce Základní umělecké školy B. Martinů Gabriele Vraspírové Vorbové a ta všem přítomných (a že se jich vskutku sešlo nemálo) představila nejen autory výstavy, profesory, kteří mladé umělce vedou kupředu, ale také malé umělce z oboru hudebního. Ti si na slavnostní zahájení připravili tři krátké hudební ukázky. A všichni tak společně přivítali každého, kdo měl zájem se na výstavu podívat.

Zimní zahrada - jak nám už název napovídá - se nachází na muzejní zahradě, která se taktéž v letních měsících využívá v rámci Poličského kulturního léta. Ale jelikož není srpen, nýbrž prosinec a všude, kam jen oko dohlédlo, byl sníh a tudíž i ta správná vánoční nálada, ozdobily děti ze Základní umělecké školy Bohuslava Martinů v Poličce muzejní zahradu svými díly.

K vidění byly krásné sochy z pórobetonových tvárnic, jež byly dětmi opracovávány již od podzimu. Pro děti to byla nová zkušenost, našli cit pro prostor - přece jen když sochaříte, můžete si dovolit kousek hlíny ubrat či naopak přidat, kdežto u této techniky, byl nutný předem jasný plán a ten také dodržet.  

Výsledek je ovšem opravdu povedený. Ve sněhu na vás číhal krokodýl, z výšky se skláněl pštros a na sněhovém rybníku spala  vznešená labuť. To vše ještě umocnily vločky sněhu, které se poklidně snášely dolů…

Výstava potrvá do 20. prosince, proto neváhejte a přijďte se podívat.

Reklama

Výběr článků

Načítám