Hlavní obsah

Zimní sraz turistů z ČR a SR bude hostit Police nad Metují

Novinky, Martina Váňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

XVI. Český sraz zimních turistů a 52. Slovenský sraz zimních turistů se uskuteční v polovině února v Polici nad Metují. Předpokládá se, že sraz navštíví 800 turistů. Uprostřed zimní sezony oživne region Policka a Broumovska velkolepou akcí.

Foto: Klub přátel turistiky TJ Spartak Police nad Metují

Plakát na XVI. Český zimní sraz turistů

Článek

Klub přítel turistiky Spartak Police nad Metují (KPT) byl požádán šéfem zimní sekce Klubu českých turistů (KČT) Otakarem Bourou, aby uspořádal XVI. Český srazu zimních turistů. A to i přesto, že Klub přátel turistiky v Polici není členem KČT.

Žádost byla vyslyšena a hned od první chvíle bylo jasné, že na této akci se musí podílet i Město Police nad Metují, CKV Pellyho domy a také Královéhradecký kraj. A aby toho všeho nebylo málo, tak se během chvíle z Českého srazu stal sraz Československý, protože na Slovensku nenašli pořadatele pro jejich 52. Slovenský zimní sraz turistů.

A tak po ose – vedení KČT – zimní sekce KČT doputovala slovenská žádost do Police. Kdo by si nechtěl zdvojnásobit organizační starosti, kdo by se nechtěl starat o to, zda budou mít slovenští turisté kde si vyměnit eura…? Navíc v tuto chvíli lze zodpovědně říci, že přihlášených turistů ze Slovenska je víc než těch českých. A aby toho všeho nebylo ještě málo, ozvala se i skupina turistů z Polska.

V tuto chvíli mají organizátoři za sebou velký kus práce, která byla třeba snazší o to, že jim v maximální možné míře vyšli vstříc majitelé penzionů a hotelů na Broumovsku a Policku - a stejně tak vyšli vstříc třeba i ředitelé škol a sokolové. Kromě hotelů, penzionů a ubytoven se bude spát i v tělocvičnách a sokolovnách. A ti nejotužilejší si můžou sraz zpestřit spánkem pod širým nebem na Žděřině. Podobně vstříc vyšli i v jídelně Družstva vlastníků, kde se budou moci účastníci srazu stravovat.

Všechno vypukne ve čtvrtek 14. února a až do neděle 17. února se Police nad Metují stane hlavním městem turistiky v rámci České republiky, Slovenska a Polska. Centrem srazu bude horní část Masarykova náměstí (před hotelem Ostaš) a Pellyho domy. Horní část náměstí bude v době srazu uzavřena pro automobilovou dopravu.

Organizáři srazu proto prosí občany Police nad Metují o trpělivost po dobu konání akce, která může někomu zkřížit jeho plány. V té době se totiž po městě a jeho okolí bude pohybovat 700 – 800 návštěvníků.

Další informace najdete na www.turistipolice.cz a na facebooku Český-zimní-sraz-turistů-2019.

V tuto chvíli je na místě poděkovat za pomoc a spolupráci Městu Police nad Metují, CKV Pellyho domy a Muzeu papírových modelů.

Organizátoři se samozřejmě nebrání pomoci dalších spolků, institucí či jednotlivců. Pokud chtějí pomoci přímo na místě, mohou se ozvat na telefon Petra „Pindejse“ Scholze: 603 392 889.

XVI. Český sraz zimních turistů pořádá Klub přátel turistiky Spartak Police nad Metují z. s. ve spolupráci s KČT Broumov, ÚV KČT – sekce lyžařské turistiky, pod záštitou místostarosty Police nad Metují Mgr. Jiřího Škopa a prvního náměstka Královéhradeckého kraje Mgr. Martina Červíčka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám