Hlavní obsah

Zimní prohlídky nabízejí i pohádkové Staré Hrady

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámek a hrad Staré Hrady u Jičína nabízejí pro své návštěvníky prohlídky i v zimě. Od listopadu až do března je tu otevřeno o sobotách, nedělích, o svátcích i o prázdninách. V prohlídkách nazvaných Dračí čarodějné pohádkové prohlídky ožijí příběhy z knihy pohádek čaroděje Archibalda.

Foto: Staré Hrady
Článek

Starohradské pohádky čaroděje Archibalda baví malé i velké čtenáře již celý rok. Vrátí se v nich do pohádek, do světa plného draků a princezen, čarodějů a rytířů, strašidýlek a skřítků.

Právě jeden z těchto příběhů se stal námětem pro letošní pohádkové prohlídky hradu - příběh o princezně Laskonce a drakovi v  Pohádce  o draku Třífrňákovi. Dračí čarodějné pohádkové prohlídky s názvem Pojďte s námi do pohádky zachránit princeznu Laskonku! provedou návštěvníky hradem, v kterém se usídlili draci - skalní, ohnivý, vodní, lesní, noční, bahenní, písečný, sněžný, hromový, zlatý, sklepní drak a mnoho dalších pohádkových bytostí, a přitom pomohou princezně Laskonce proti draku Třífrňákovi.

Od sklepa až po půdu hradu návštěvníky provede princezna, rytíř, čaroděj nebo čarodějnice. V závěru prohlídky její účastníky čeká v Dračí čarodějné královské komnatě na osobní audienci sám dračí král Rozumbradák XVI.

Kniha pohádkových příběhů ze Starého hradu vyšla pod názvem Starohradské pohádky čaroděje Archibalda, pokřtil ji zpěvák Karel Gott a přečíst si ji můžete spolu s dalšími pohádkami v I. a II. díle již nyní. K dostání je na Starých Hradech či na objednávku.

Dračí čarodějné pohádkové prohlídky se konají po celou zimní sezónu - v listopadu, prosinci, lednu, únoru, březnu - každou sobotu, neděli, i o svátcích a prázdninách, vždy od 10.00 do 17.00 hodin. Pro předem objednané zájezdy lze prohlídku uskutečnit i každý všední den od 8.00 do 18.00 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám