Hlavní obsah

Židlochovice zvou na tradiční regionální výstavu vín

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Židlochovice pořádá v sobotu 12. března tradiční regionální výstavu vín spojenou s ochutnáváním. V nabídce je 344 bílých vín, 167 červených a 25 růžových.

Foto: Jiří Smutný

Výstava se koná jako obvykle v sokolovně

Článek

Výstavu uvedl v 9.00 hodin předseda ZO ČZS Jan Šotnar, oficiálně ji zahájil starosta města Jan Vitula a promluvil i první místostarosta Petr Chocholáč. Po projevech byly předány odměny nejlepším vinařům.

V kategorii mladé bílé víno zvítězilo Vinařství Karel Válka z Nosislavi za Muškát moravský pozdní sběr. Mezi staršími bílými víny byl oceněn František Flodr ze Žabčic za Rulandské šedé 2013 výběr z hroznů.

Z mladších červených vín zvítězil Neronet pozdní sběr vinaře Petra Hercoga z Hustopečí a ze starších červených Dornfelder 2013 Zdeňka Flodra ze Žabčic.

V kategorii nejlepší kolekce domácího vinaře (minimálně 4 vzorky) zvítězil Tomáš Blumajer. Přihlásil celkem 16 vzorků a u čtveřice nejúspěšnějších dosáhl průměrného ohodnocení 19,025 bodu.

Občerstvení na výstavě je zajištěno, od 14 hodin bude návštěvníkům výstavy vyhrávat cimbálová muzika. Předpokládaný konec akce je ve 21.00 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám