Hlavní obsah

Žert řidiče spustil paniku o nebezpečném pedofilovi

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berounští kriminalisté prověřují událost ze Žebráku, kde měl muž na autobusové zastávce u základní školy lákat děti na dvousetkorunovou bankovku. Vše si natáčel na mobil. Natočilo ho i jedno z dětí a informovalo rodiče. Aniž to oznámili policii, začala se šířit panika. Ukázalo se, že šlo o mužův hloupý žert.

Foto: Vratislav Konečný

Ilustrační foto

Článek

O incidentu, který se stal v pondělí, žáci informovali své rodiče. Až do tohoto okamžiku by bylo vše v pořádku, pokud by ti, kteří se o této události dozvěděli, ji neprodleně oznámili policistům.

Místo toho se však dva dny prostřednictvím sociálních sítí šířila mezi rodiči dětí ze základních škol na celém okrese panika a dezinformace, které nebyly podloženy žádnými dalšími skutečnostmi.

„Událostí se začali zabývat ihned kriminalisté. Díky dětem z autobusové zastávky měli k dispozici fotografii vozidla i s registrační značkou. Výsledkem šetření je ověřená totožnost muže, který celý incident zrealizoval. Neprokázalo se, že by lákal děti do vozidla za účelem jejich zneužití. Muž uvedl, že se jednalo pouze o nejapný žert, kdy nedomyslel následky svého jednání. Zároveň jim poskytl svůj videozáznam z místa události, který potvrzuje jeho slova,” informovala Marcela Pučelíková, mluvčí Policie ČR Beroun.

Reklama

Výběr článků

Načítám