Hlavní obsah

Ženy v akci aneb Když hasičky útočí

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dvanáctém ročníku populární hasičské soutěže Kolinecký srandamač nechyběly ani ženy, které podávaly skvělé výkony.

Foto: Jan Kaše

I ženy úspěšně zdolaly požár

Článek

V sobotu 29. června odstartovala v Kolinci na Klatovsku oblíbená soutěž hasičů, které se zúčastnilo celkem 10 družstev.

Pokud se snad někdo domnívá, že jde o čistě chlapskou záležitost, tak se rozhodně mýlí. Na startu se totiž kromě mužských družstev objevila i ženská a smíšená.

Hlavní disciplínou byl samozřejmě požární útok, v němž jde o perfektní souhru všech členů družstva, kteří musí v nejkratším možném časovém limitu pospojovat hadice, doběhnout na určená místa, nasát vodu a správně zasáhnout terč. Na první pohled nic složitého, ale stačí malá nepozornost nebo chyba a útok se nezdaří, o čemž se v prvním kole některá družstva přesvědčila.

Vítězem této části se stalo družstvo SDH Křištín, druhé místo obsadil SDH Ujčín před SDH Vrhaveč. V kategorii žen suverénně zvítězilo družstvo SDH Kolinec, a to s časem, kterým by bez problémů konkurovalo i jejich mužským protějškům.

Další klání se pak odehrálo při zdolávání požáru. Před samotným hašením se ale soutěžící musel nejprve obléci (bunda, přilba, rukavice) a s ručním hasicím zařízením uběhnout 60 metrů k ohnisku požáru. Šlo o soutěž jednotlivců, do které se ale přihlásily i dvě ženy. Za své nasazení právem sklidily potlesk.

Nejlepší výkon podal člen SDH Kolinec Radek Kopp, který tak obhájil své prvenství z minulého roku. Jako odměnu si odnesl 5 kg špekáčků.

Reklama

Výběr článků

Načítám