Hlavní obsah

Ženy sobě: dva dny plné inspirace a ženské energie

Novinky, Tereza Melišová

Šestý ročník Equal Pay Day v České republice s názvem Ženy sobě se bude konat 17. a 18. dubna v Clarion Congress Hotel Prague - letos bude poprvé dvoudenní. Přijďte se nechat inspirovat silnými životními i profesními příběhy, osobitými setkáními a v neposlední řadě i praktickými radami.

Foto: Tereza Melišová

Pozvánka na 6. ročník akce Equal Pay Day

Článek

V dnešní době musí ženy zastoupit ženskou (a často i mužskou roli) s plným nasazením a čekává se od nich, že budou stále plné energie, oplývat úsměvy, budou skvělé matky a zároveň si budovat kariéru. Očekává se to stejné i od mužů? A pokud ano, děje se to za stejných podmínek? 

Česká republika je v Evropě na posledních příčkách v rovnosti platů mužů a žen, a proto se Equal Pay Day týká i nás. „Když jsme v roce 2010 pořádaly první ročník této akce, byl rozdíl v platech mezi muži a ženami 26,2 procenta. Za necelých 6 let tedy klesl o 4 procenta. Naším cílem je, aby se tento rozdíl stále zmenšoval a ženy se staly ekonomicky nezávislými,“ uvedla Ing. Lenka Šťastná, prezidentka pořádající organizace Business & Professional Women.

Přitom ženy hrají zásadní úlohu v evropské zaměstnanosti a hospodářském růstu a jejich dovednosti a talent jsou pro ekonomický a hospodářský rozvoj nezbytné a odstranění rozdílů v odměňování přinese prospěch i jejich zaměstnancům, a tím i celé společnosti, protože ženy budou mít kromě nové motivace i možnost lépe zúročit své schopnosti a znalosti. Proč by to tedy nemohl změnit právě blížící se Den rovnosti platů.

Dny plné ženské energie odstartuje v pátek v 8:45 prezidentka pořádající organizace Business & Professional Women Lenka Šťastná a vystoupí na ní mimo jiné i další inspirativní a silná žena, Mgr. Věra Jourová, komisařka pro spravedlnost, ochranu spotřebitelů a otázky rovnosti pohlaví v Junckerově evropské komisi. Dozvíme se ale i inspirující příběh Shigeri Takamatsu, marketingové ředitelky v Cartieru. 

„Příběhy žen v kontextu jejich životních zkušeností a současné kariéry je to, co bychom chtěly nabídnout především. Chceme propojit ženy dohromady, ty které už určitou cestu ve svém životě prošly, mohou usnadnit život svým následovnicím. A na to se zaměřuje jak konference, tak hlavně druhý den, který je věnován mentoringu,“ dodala Šťastná.

Na sobotním setkání s úspěšnými manažerkami a podnikatelkami, tzv. speed mentoringu, se společně sejdeme u kulatých stolů již v 9:00 a budete moci spolu s mentorkami diskutovat na nejrůznější témata.

Letošní ročník nabídne celkem 5 mentoringových bloků a 60 mentorek, mezi nimiž se objeví významné ženy českého byznysu ze státní i soukromé sféry, jako například Drahomíra Mandíková, Ředitelka firemních vztahů a komunikace pro Českou a Slovenskou republika v Plzeňském Prazdroji, Barbora Chuecos, Generální ředitelka Mary Kay pro Českou a Slovenskou republiku nebo Radmila Pinkavová Jirkovská, Ředitelka sekce řízení lidských zdrojů CET 21 spol. s.r.o. a mnohé další. Mentoring je určen pro všechny ženy, které mají zájem rozvíjet svůj profesní, ale i osobní potenciál.

Akci pořádá nezisková organizace Business & Professional Women ČR. 

Další informace můžete průběžně získávat na www.equalpayday.cz nebo https://www.facebook.com/equal.pay.day.czech

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám