Hlavní obsah

Ženu pokousali rozběsnění psi, jejich majiteli hrozí vězení

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Až na čtyři roky může jít za mříže majitel dvou psů, kteří v sobotu 26. května ve Zlíně k večeru napadli a těžce zranili šestadvacetiletou ženu, jež venčila na vodítku svého psa.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Komisař kriminální policie ze Zlína v těchto dnech případ uzavřel a obvinil devětačtyřicetiletého Zlíňana ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. V případě uznání viny a odsouzení hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta,“ informovala ve středu 22. srpna policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Majitel dvou psů neučinil dostatečná opatření proti jejich úniku ze své zahrady, v důsledku čehož oba rozběsnění psi přeskočili plot a bezdůvodně a agresivně napadli šestadvacetiletou chodkyni, která procházela kolem zahrady a vedla na vodítku svého psa.

„Ženu i psa pokousali na několika místech. Pokračování jejich útoku zamezil až majitel, který je odehnal,“ upřesnila policejní mluvčí

Psi podle vyjádření policistky způsobili ženě těžké zranění, s nimiž byla hospitalizována v nemocnici a dodnes se léčí. K nešťastné události došlo v 19.40 hodin ve Zlíně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám