Hlavní obsah

Žena vyhrožovala sebevraždou, policisté ji nakonec vypátrali

Novinky, Milan Haluška

Kruté chvíle musel v pondělí zažívat jednadvacetiletý muž z Brna, který přišel po 18. hodině na policejní služebnu v Příční ulici oznámit, že pohřešuje svou ženu, která má sebevražedné sklony.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Muž se byl se svou ženou odpoledne podívat, jak pokračuje rekonstrukce jejich bytu. Mladá dvojice se nepohodla a pohádala se. Hádka skončila tím, že žena svému manželovi předala list papíru a z místa odešla. Stálo tam, že všeho lituje a loučí se sním. Muž ji zastihl sedět na schodech a utěšoval ji. Mladá žena ovšem vyčkala na vhodný okamžik a utekla.

Její partner ji proto začal po okolí hledat. Vzhledem k tomu, že se žena již v minulosti léčila s depresemi a opakovaně vyhrožovala sebevraždou, dostal o ni manžel strach a obrátil se na policii.

"Policisté ihned po oznámení zahájili pátrání. Prověřili různá místa, kde by se mohla pohřešovaná nacházet a lokalizovali také její mobilní telefon. Následně zjistili, že by se měla žena pohybovat v prostoru ulic Charbulova, Masná a v okolí řeky. Po intenzivním pátrání hlídka spatřila osobu odpovídající popisu sedět na zastávce," sdělila policejní mluvčí Andrea Straková.

Ženu nakonec poznal i její manžel. Odmítala komunikovat a snažila se z místa utéct, policisté ji v tom zabránili a přivolali zdravotníky. "Díky starostlivosti manžela a rychlé práci policistů, tak možná bylo zabráněno tragédii a žena byla bezpečně předána do péče lékařů," dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám