Hlavní obsah

Žena se vydávala za synovce a sekretářku, aby okradla důchodkyni

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podvody na seniorech patří k četným příkladům trestné činnosti. Nejnovější případ začali vyšetřovat chebští kriminalisté. V Mariánských lázních vydala seniorka po telefonické domluvě své peníze cizí ženě.

Foto: Policie ČR

Identikit podvodnice z Mariánských lázní

Článek

Případy podvedených seniorů jsou v poslední době známy z Jihomoravského kraje, kde podvodníci volají starým lidem, představují se jako jejich příbuzní, a domluví si půjčku na různé věci. Praví příbuzní se o půjčce dovědí až později, když se jich okradený senior na peníze zeptá.

Podobný případ nyní začali vyšetřovat v Mariánských lázních. V pátek 2. března dopoledne ve Smetanově ulici měla cizí žena opakovaně telefonicky kontaktovat sedmdesátiletou ženu a předstírat, že je její synovec a potřebuje půjčit peníze.

Žena s půjčkou souhlasila a mladá žena dorazila před dům sedmdesátileté ženy. To už se vydávala za sekretářku jejího synovce. Žena dala údajné sekretářce částku okolo desíti tisíc korun a odešla.

Podvedená hned na to zavolala svému synovci, aby se na peníze zeptala. Ten pochopitelně o půjčce nevěděl. „Mělo jednat o ženu ve věku kolem 20 let, která byla 165 cm vysoká a štíhlá, vlasy měla dlouhé kaštanové barvy a na spodním rtu bolák - přelepený náplastí. Oblečená byla do sportovního oblečení a na nohou měla vysoké boty – pravděpodobně kozačky,“ popsal podvodnici policejní mluvčí Pavel Valenta.

O pomoc policisté prosí také veřejnost, v případě, že by ženu na identikit někdo poznal, měl by vytočit telefonní číslo 974372101 nebo přímo linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám