Hlavní obsah

Země vycházejícího slunce pohledem českého fotografa

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Plzni byla zahájena výstava černobílých fotografií, přinášející nevšední pohled na Japonsko, jeho obyvatele, kulturu a tradice.

Foto: Jan Kaše

Návštěvníci si se zájmem prohlíželi vystavené fotografie

Článek

Ve středu 2. září byla v Galerii Jiřího Trnky slavnostně zahájena výstava  fotografií s názvem Životní styl Japonska, která je součástí prestižního mezinárodního projektu Japan Fest 2015. Své dílo představuje přední český humanistický fotograf Daniel Šperl, který podnikl během let 1997 – 2015 celkem pět cest do Japonska.

„Výstava vznikla speciálně pro Plzeň 2015 a většina z přibližně 50 fotografií bude vystavena vůbec poprvé. Nejnovější díla pocházejí z mé zatím poslední cesty v květnu 2015, kdy jsem se věnoval zejména japonským tradicím, zvykům a kultuře. Fotografoval jsem jak v Tokiu, tak i v odlehlých vesnicích Šimonita a Ueno Muro v prefektuře Guma. Obojí je pro mě stejně zajímavé,” říká Daniel Šperl.

Fotograf nám nevšedním a zajímavým způsobem přináší pohled na Japonsko, a to prostřednictvím černobílých, ručně zpracovávaných fotografií, které dávají výstavě zvláštní atmosféru. Ukazuje nám obyvatele této vzdálené země v různých situacích a momentech, při slavnostech, při sportu, usměvavé i ustarané, unavené i spící.

Výstava potrvá do 4. října.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám