Hlavní obsah

Železobetonový most v Karviné má deset let problémy s osvětlením

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Noční procházky po jedné z dominant karvinské městské části Darkov - mostě Sokolovských hrdinů, mohou být i strašidelné. Osvětlení mostu totiž zkratuje, a tak se stává, že nesvítí celý či vůbec.

Foto: Milan Haluška

V úterý 27. ledna most nesvítil vůbec

Článek

Město poruchy řeší již deset let od velké rekonstrukce mostu s firmou, která osvětlení nikdy stoprocentně nevyřešila a nakonec zkrachovala.

„Nedávno jsme mohli konečně udělat my sami řádnou expertizu stavu a zjistili jsme, že zkraty jsou způsobeny špatnou prací na pilířích, kdy v nich dělníci při rekonstrukci poškodili kabelové rozvody,” informovala mluvčí města Šárka Swiderová.

Na opravu již existuje projekt

Technické služby na místo jezdí prakticky denně na kontroly a prozatím se snaží zkraty odstraňovat. Samotná oprava by pak měla začít od března. 

„Zkraty už někdy dělají potíže i širšímu okruhu kolem mostu a je třeba to často řešit, což je především pro lidi v okolí nepříjemné," uzavřela mluvčí s tím, že město prosí veřejnost o trpělivost.

Reklama

Výběr článků

Načítám