Hlavní obsah

Železniční modely opět táhnou návštěvníky, tentokrát v Pečkách

Novinky, Michal Jirásek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako každý měsíc se o prvním prosincovém víkendu 1. a 2. prosince uskuteční výstava železničních modelů a kolejišť v provozu v klubovně železničních modelářů ve středočeských Pečkách.

Foto: Michal Jirásek

Vystavované kolejiště velikosti TT

Článek

Místní modelářský klub navštěvují lidé všech věkových kategorií a tráví zde hodiny nad úžasnými modelovými scenériemi a efekty místních modelových kolejišť v měřítku od velké "nulky - 1:43" přes velikost H0 - 1:87, TT - 1:120, až po modelovou velikost N - 1:160. K vidění je jak historický provoz parních lokomotiv, které mají autentické zvuky, tak i nejmodernější vozidlo Českých drah - Pendolino.

Největší efekt zde má dřevorubec s pilou, který v měřítku 1:87 spolu s autentickými zvuky pokácí před zraky návštěvníků strom.

Součástí každoměsíční výstavy je i malý krámek s modelářskými potřebami, muzeum modelové železnice od 60. let až po 90. léta, vlaky firmy Merkur kroužící po kolejích nad hlavami návštěvníků, ručně vyrobené modely ve vitrínách atd.

Sdružení železničních modelářů v Pečkách patří dnes již k známým pořadatelům modelářských výstav. A tak vás zveme, je opravdu na co se dívat.

Více na www.szmp.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám