Hlavní obsah

Železní hasiči a hasičky soutěžili v Hnojníku

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Členové hasičských jednotek z celého Moravskoslezského kraje soutěžili v sobotu 23. dubna v Hnojníku, kde proběhla soutěž Železného hasiče - hasičky.

Foto: JSDH Dolní Marklovice

Bojující Michal Morcinek z Dolních Marklovic vytahuje barel s vodou na lešení.

Článek

Krátce po 8. hodině se začali do Hnojníku sjíždět závodníci. Celkem se na start postavilo 69 mužů a 13 žen. Závod byl velice vyčerpávající a náročný, což mj. dokládá i fakt, že dva závodníci soutěž nedokončili.

Na závodníky čekalo například vytahování barelu s vodou na lešení, 50 úderů kladivem, výběh schodů, tahání figuríny, zapojení hadic, přenos hadicových košů či zdolání úzkého tunelu. Celou trať museli závodníci zaběhnout v plné zásahové výstroji - zásahové boty, zásahový oblek s vložkou, zásahová přilba, rukavice a se vzduchovou láhví na zádech.

Ženskou část závodu vyhrála Aneta Kočvarová z Bruzovic. V mužské části se nepodařilo obhájci loňského titulu, Romanu Bieleszovi, znovu zvítězit a musel se spokojit se 7. místem. Vítězem se stal Tomáš Vojkovský z Nošovic, za nímž doběhl druhý David Sadowski z Třince. Na třetím místě se umístil Martin Koliba z Mošnova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám