Hlavní obsah

Zelenáčová šopa ve Zlíně chystá koncerty, divadla a zářijový pivní košt

Novinky, Věra Stojarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pestrý program hudebního klubu Zelenáčová šopa ve Zlíně po letní přestávce startuje a už 12. září se chystá koncert trojice Marešová Yasinski Vašíček.

Foto: facebook Marešová Yasinski Vašíček

Marešová Yasinski Vašíček

Článek

Tento hudební zážitek ve stylu worldmusic přináší nekompromisní a syrové aranžmá písní a je postaveno převážně na zvuku akordeonu fenomenálního běloruského akordeonisty Aliaksandra Yasinského a osobitém projevu zpěvačky Ivy Marešové. Do tohoto ojedinělého dialogu vstupuje se svou kytarou i vynikající kytarista Michael Vašíček.

Ve svých písních obnažují čistou a neotřelou formou slovanské hudební kořeny. Jde o autentický hudební zážitek. Hostem tohoto večera bude Ivo Viktorin, známý zlínský skladatel, zpěvák a multiinstrumentalista. Koncert začne v 19 hodin.

Září bude také ve znamení tradičního pivního koštu. Zelenáčova šopa, známá také jako hospůdka pivních speciálů, chystá od 20. do 23. září Podzimní pivní košt. Na místě bude možné ochutnat desítky druhů piv z různých minipivovarů. V říjnu se návštěvníci mohou těšit na deset hudebních koncertů a divadelní představení Vražda v salónním coupé ochotnického divadla DNO.

Na říjen Zelenáčova šopa chystá další zajímavé koncerty kapel, např. Devítka, Limbo, Hop Trop, Aga Derlak Trio, Monogram + host, ZVA 12-28 Band, Buckshot Gala (USA/Francie) a FZQ. 15. října bude na programu také ochotnické divadlo DNO s Vraždou v salónním coupé.

Více informací o programu je na webu www.sopa.cz a na Facebooku klubu. Vstupné na koncerty je možné zakoupit předem v Zelenáčově šopě.

Zelenáčova šopa, hospůdka pivních speciálů, hudební a divadelní klub je místem, kde můžete ochutnat desítky různých piv, zažít živé koncerty, cestovatelské besedy, nebo divadelní představení pro děti i dospělé. Kulturní programy jsou podporovány Kulturním fondem města Zlína. U zrodu vyhlášeného podniku před 26 lety i za jeho současnou dramaturgií stojí Martin Juřík, mezi přáteli známý pod přezdívkou Čurda. Je také tahounem zlínské kapely Podjezd.

Reklama

Výběr článků

Načítám