Hlavní obsah

„Zelená“ Nemocnice Valašské Meziříčí již zlikvidovala 4,5 tuny elektroodpadu

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemocnice Valašské Meziříčí je již 10 let zapojena do projektu „Zelená firma“. Tím umožňuje svým zaměstnancům zbavit se ekologickým způsobem vysloužilých drobných elektrospotřebičů a baterií, čímž rozšiřuje svoje aktivity v oblasti ochrany životního prostředí.

Foto: Michal Václav

Vysloužilé elektrospotřebiče zaměstnanci Nemocnice Valašské Meziříčí odkládají do sběrného boxu.

Článek

Nemocnice tak k dnešnímu dni ekologicky zlikvidovala 4 406 kilogramů tohoto elektroodpadu.

Vysloužilé elektrospotřebiče z domácností a baterie mohou zaměstnanci nemocnice jednoduše odkládat do sběrného boxu, který je umístěn v přízemí před evakuačním schodištěm u stravovacího provozu. Projekt také umožňuje ekologickou likvidaci objemného firemního elektroodpadu, jako jsou vysloužilé tiskárny, akumulátory, CRT televizory a podobně, které taktéž nemocnice pomocí tohoto projektu likviduje.

„Mnoho zaměstnanců napříč profesemi aktivně nosí z domu různé typologie baterií, či samotných drobných elektrospotřebičů, jako například fény, rádia, které následně odevzdávají do připraveného boxu. Po jeho naplnění odpadový referent objedná odvoz tohoto materiálu a zajistí předání specializované firmě,“ říká k nastavenému procesu hlavní sestra Mgr. Jana Pelikánová, která dodává, že systém funguje dlouhodobě velice dobře a svozy se provádí pravidelně vždy nejméně jednou kvartálně.

Cílem projektu Zelená firma je ochrana životního prostředí zabezpečením zpětného odběru a efektivní recyklace nepotřebných elektrozařízení. Ta obsahují mnohé nebezpečné látky, jako je například rtuť, olovo, kadmium či brómované zpomalovače hoření, ale také velké množství recyklovatelných a znovu využitelných materiálů.

Reklama

Výběr článků

Načítám