Hlavní obsah

Zdrogovaný řidič se snažil ujet policistům

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ulicemi Prahy se v sobotu večer 19. února proháněl zdrogovaný řidič. Policistům se řidiče podařilo najít až na zahradě rodinného domu, kam z auta utekl.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Řidiče si policisté povšimli v Radlické ulici krátce po půl desáté večer, kdy spáchal přestupek. Rozhodli se jej zastavit, ale řidič na výzvu nereagoval a začal rychle ujíždět do Křížíkovy ulice, pokračoval ulicemi Kroupova, Kutvírova, poté v ulici Řeporyjská projel první křižovatku na červenou. Tohoto nebezpečného jednání se dopustil ještě dvakrát, přičemž u sjezdu na Rozvadovskou spojku ohrozil jiné vozidlo.

Aby přestupků nebylo málo, dal se v ulici Nad Motolskou nemocnicí do jednosměrné ulice a pokračoval do Poděbradské.

„Policisté nalezli vozidlo po chvilce opuštěné v ulici Nad Klikovkou. Několik policistů okamžitě na místě propátralo okolí. Hlídka policie muže nalezla v přilehlé zahradě u rodinného domu, kde se schovával poté, co opustil vozidlo a přelezl plot,“ sdělila tisková mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Při kontrole dokladů se zjistilo, že sedmatřicetiletý muž má od srpna zakázáno řízení. Navíc bylo testem na přítomnost drog zjištěno požití amfetaminu.

Muž byl zadržen pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, obecné ohrožení, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám