Hlavní obsah

Zdrogovaného řidiče policisté dopadli až po divoké honičce v ulicích Zlína

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zběsilou jízdou se pokoušel v sobotu 11. února ve Zlíně vyhnout policejní kontrole dvaatřicetiletý řidič osobního vozidla z Kroměříže. Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení ho ale pronásledovali a po divoké honičce ulicemi města dopadli.

Foto: Policie ČR

Chemikálie k výrobě pervitinu. Ilustrační foto.

Článek

„Při kontrole zjistili, že řídil pod vlivem drog a v autě převážel chemikálie potřebné k výrobě pervitinu. Případem se nyní zabývají zlínští kriminalisté,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Javorková.

V sobotu krátce před desátou hodinou dopoledne zastavovali policisté pod zlínskou místní částí Mladcová vozidlo BMW. Řidič však na pokyny hlídky nereagoval a začal ujíždět do centra Zlína. Hlídka se zapnutými majáky s červeným nápisem Stop začala vozidlo pronásledovat. Řidič v BMW ujížděl po ulici Nábřeží směrem na Prštné, pak odbočil do průmyslového areálu Rybníky, ale zde ho policisté dostihli.

Muži zákona brzy zjistili, proč se jim pokoušel ujet. „Dechová zkouška na alkohol vyšla pro řidiče ještě negativně, ovšem pozitivní byl test na drogy, konkrétně na pervitin. Muž se podrobil odběru tělních tekutin, z jejichž rozboru budeme vědět, jaké množství drogy požil a od toho se bude odvíjet právní kvalifikace,“ sdělila policejní mluvčí.

Jelikož byly z auta cítit chemikálie, rozhodli se policisté vozidlo důkladně prohlédnout, přičemž našli injekční stříkačky a chemikálie potřebné k výrobě pervitinu. Na místo přivolali kriminalisty, kteří muže pro podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu zadrželi a odvezli do policejní cely. Nalezené chemikálie, injekční stříkačky a další věci potřebné na výrobu pervitinu zajistili a odeslali na odborné zkoumání.

„Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Muže jsme po výslechu propustili, ale na případu intenzivně pracujeme. Policisté se budou samozřejmě zabývat i porušením zákona o provozu na pozemních komunikacích, protože řidič nereagoval na výzvu k zastavení a navíc měl zadržený řidičský průkaz. Policisté ho totiž přistihli za volantem pod vlivem drog už před třemi týdny,“ dodala Lenka Javorková.

Během uplynulého víkendu policisté ve Zlínském kraji nachytali devět řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem drog. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám