Hlavní obsah

Zdeňka Žádníková-Volencová pořádá benefiční koncert na zámku Dobříš

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

"Chceš-li změnit svět, začni u sebe" je heslo, které ve svém životě razí herečka Zdeňka Žádníková-Volencová. Řídila se jím i před pěti lety, když zakládala Nadační fond na podporu a rozvoj dětských nemocničních oddělení a dětských domovů. Koncert k jeho výročí proběhne v sobotu 10. prosince na zámku v Dobříši.

Foto: Miroslav Kliner

Cílem Nadačního fondu je, aby na dětské pacienty nemocniční prostor nepůsobil stresujícím dojmem

Článek

Během slavnostního večera vystoupí v místním zrcadlovém sále děti z 2. MŠ Dobříš, mistři světa ve stepu TS Andrea, komorní flétnový soubor Syrinx či vokální soubor Gentlemen singers. „Snažím se, aby benefiční večer přinesl divákům hlavně pohodu a zábavu,“ říká Zdeňka Žádníková-Volencová.

Benefiční koncerty pořádá každý rok a mj. tím dává ve známost, co nadační fond za dvanáct měsíců udělal nového. Při koncertech ráda dává možnost vystoupit jak známým interpretům, tak i těm, kteří své místo v umění teprve hledají.

"Náš nadační fond za pět let své existence změnil prostředí řady dětských oddělení, JIPEK, ambulancí, čekáren a dětských domovů. Naším cílem je, aby na dětské pacienty nemocniční prostor nepůsobil stresujícím dojmem," uvedla Zdeňka Žádníková-Volencová.

V letošním roce díky generálnímu sponzorovi společnosti AQUEL Bohemia s. r. o. fond dokončil rozsáhlý projekt v nemocnici Motol a v nemocnici v Krnově. Společnost MAGNET Blanchporte zafinancovala nemocnici v Čáslavi. Fond rovněž rozjíždí pilotní projekt speciálních nástěnných desek pro dospělé.

"Plánů do budoucna je spousta… Jen je potřeba je dobře časově a finančně rozložit. Ještě letos začneme úzce spolupracovat s dětskou psychiatrií v Liberci, s terapeuty a dětskými psychology na vývoji nových interaktivních maleb a předmětů. Neminou nás ani 3D realizace. Dokončíme také druhou etapu realizací v nemocnici Motol, čekají nás instalace v jilemnické nemocnici, v porodnicích, v nemocnici ve Strakonicích... Začínáme s velkými nástěnnými realizacemi na oddělení pro dospělé pacienty, LDN, domovy důchodců apod. Zrovna nedávno jsem dostala krásný e-mail, v němž nám ke každému nově otevřenému oddělení společnost Pexi slíbila předat hry a hračky v hodnotě deseti tisíc korun. To mě velmi potěšilo," řekla Zdeňka Žádníková-Volencová.

Vstupenky na benefiční koncert jsou v prodeji v pokladně zámku Dobříš. Všichni umělci vystoupí bez nároku na honorář a výtěžek půjde ve prospěch Nadačního fondu. „Ráda bych vyjádřila svůj velký dík rodině Colloredo-Mannsfeld a řediteli zámku Pavlu Krejcárkovi za jejich velkorysý přístup a laskavou záštitu, kterou nám již pět let poskytují. Neberu to jako samozřejmost a velmi si toho vážím. Jsem ráda, že i v dnešní vlčí době existuje důvěra, loajalita, laskavost, nadhled, pokora a noblesa,“ dodala Zdeňka Žádníková-Volencová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám