Hlavní obsah

Zdeněk Junák hostem v brněnské vile Löw-Beer

Novinky, Petra Svobodová

V pátek 26. února od 19 hodin bude brněnská vila Löw-Beer hostit významného českého herce, dabéra a rozhlasového moderátora Zdeňka Junáka.

Foto: Petra Svobodová

Host ve vile: Zdeněk Junák

Článek

Každý měsíc se ve schodišťové hale vily Löw-Beer uskuteční zajímavé setkání s významným zástupcem české kulturní scény. V prosinci navštívil vilu herec Petr Nárožný, v lednu byl hostem ve vile herec Ondřej Vetchý a v únoru do vily zavítá herec, dabér a moderátor Zdeněk Junák. Rozhovor nejen o herectví bude opět moderovat Vojta Polanský. Prohlídka vily není součástí akce. Vstupné činí 200 Kč.

Zdeněk Junák ztvárnil řadu divadelních a filmových rolí. Do srdce diváků a divaček se zapsal především jako sympatický četník z brněnské pátračky Josef Ambrož ze seriálu Četnické humoresky. Zahrál si i v seriálech Kriminálka Anděl, Černí baroni či Vinaři. Z. Junák působí v kapele Vinařští romantici a rozhlasoví posluchači ho znají z pořadu Srdcovky Zdeňka Junáka.

Vila Löw-Beer prošla v letech 2013 a 2014 náročnou památkovou obnovou a v roce 2015 byla ve vile instalována muzejní expozice Svět brněnské buržoazie mezi Löw-Beer a Tugendhat, která se v sobotu 16. ledna 2016 otevřela veřejnosti. Expozice vyzdvihuje hospodářské a stavební aktivity rodiny Löw-Beerů, které svým významem dalece přesáhly hranice města Brna i České republiky.

Muzeum Brněnska spravuje Muzeum ve Šlapanicích, Muzeum v Ivančicích, Podhorácké muzeum, Památník písemnictví na Moravě, Památník Mohyla míru a jeho nejnovější pobočkou je Vila Löw-Beer v Brně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám