Hlavní obsah

Žďárští volejbalisté se připravují na druholigovou sezónu

Novinky, Michaela Poláková

Ondřej Kadlec, smečař volejbalového týmů mužů Žďáru nad Sázavou, prozradil, jaké ambice mají žďárští volejbalisté ve své první druholigové sezóně.

Foto: Michaela Poláková
Článek

Volejbalová sezóna 2. národní ligy pro Žďárské začne 29. září. Cesta do druhé ligy však podle Ondřeje byla trnitá. "Loňská sezóna dopadla dobře. Vyhráli jsme celkem s přehledem krajský přebor a postoupili do druhé ligy. I když jsme si vybrali několik slabších chvilek, forma směrem ke kvalifikaci se zlepšovala. V kvalifikaci, která se odehrála v domácí hale, jsme potvrdili, že si druhou ligu zasloužíme."

Tým však projde před nadcházející sezónou jednou, poměrně velkou změnou. "Tým zůstane v podstatě beze změny. Pouze Honza Barák, hráč, který hrál extraligu na Kladně, za nás určitě neodehraje všechny zápasy. Jsme s ním domluveni, že nám bude vypomáhat, protože Polná se letos přihlásila do krajského přeboru a Honza chce hrát především za Polnou. Honza je univerzální hráč, který je použitelný na všechny posty. Tak to je celkem oslabení, ale snad se s tím vypořádáme," uvedl Kadlec.

Vysočinu zastupuje ve stejné skupině volejbalové 2. ligy také tým Hrotovic, který byl v posledních letech velmi úspěšný. Ondřej se na tyto zápasy těší. "Jistě se na derby těším. Hrotovice dlouhodobě potvrzují vysokou kvalitu, když od postupu do druhé ligy obsazují přední místa v tabulce. Ale určitě se budeme snažit a uvidíme, jak vzájemné zápasy dopadnou. I když s Hrotovicemi zatím máme ve vzájemných duelech zápornou bilanci, věřím, že nějaký zápas urveme. Doma budeme určitě nebezpeční."

Bude to pro žďárské volejbalisty první druholigový ročník. A tak Ondřej prozradil, jaké má tým cíle: "Prvním cílem je jistě udržení soutěže. Těžko předvídat kvalitu ostatních soupeřů, a proto bych se nechtěl pouštět do zběsilých odhadů. Střed tabulky by byl dobrým výsledkem," dodal Kadlec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám