Hlavní obsah

Žďár vykročil do nové sezóny 2. ligy družstev v billiard hokeji

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 6. února odstartovala na domácí půdě celku BHL A. Počtová-papírnictví Žďár nad Sázavou druhá nejvyšší soutěž billiard hokeje (hry, která je v ČR známá také pod názvem šprtec).

Foto: Tomáš Vítámvás

Miroslav Škorpík a Zdeněk Peňáz při utkání

Článek

ZŠ Švermova se na dlouhý čas stala naposledy dějištěm jedné ze dvou nejvyšších soutěží družstev v ČR. Od 28. února do konce června 2012 bude totiž nejen bazén ale i obě tělocvičny a s nimi související prostory po dobu probíhající přestavby na městské Wellnes centrum uzavřeny.

Žďár nad Sázavou sestavil nový tým, jehož jádro tvoří sourozenci Jakub a Michal Martinčičovi a jejich otec Rudolf, kteří již mají několikaleté zkušenosti ze soutěží družstev. Zdeněk Peňáz, Vojta Vidergot a Andrea Masařová pak budou zažívat svoji premiérovou sezonu.

Žďár na úvod soutěžního dne dokázal odvrátit porážku od Bohunic, když ve třetí směně zvládl vyrovnat nepříznivý stav 2:4 na konečných 4:4.

V dalším utkání se potkal s týmem Dragons B, rezervním týmem Mistra ČR v družstvech v 1. lize za rok 2010. V dresu Dragons se ve Žďáře představil také vítěz finálového turnaje MASTERS 2010 Miroslav Škorpík. Žďár dokázal i s tímto soupeřem bodovat, když opět remízoval 4:4.

Ve třetím utkání Žďár konečně mohl slavit své první letošní vítězství za výhru 6:3 nad Šneky Kohoutovice B.

Poslední utkání bylo proti nejlepšímu týmu dne Orlu Královo Pole v čele s Jaromírem Procházkou a Patrikem Juchelkou. Mladí hráči Brna se předvedli ve velmi dobré pohodě a po první směně s jejich týmem tak Žďár prohrával již 0:3. To byl stav velmi nepříznivý pro další vývoj utkání a tak se domácím podařilo výsledek pouze zkorigovat na konečných 3:5.

Po prvním kole soutěže je tak na čele Orel Královo Pole, následovaný druhými THE Orel Bohunice a na třetím místě je pak BHL A. Počtová-papírnictví Žďár nad Sázavou.

V sobotu 12. února se v ZŠ Švermova uskuteční 2. kolo 3. ligy družstev – sk. Žďár nad Sázavou, které se účastní především hráči žákovských kategorií pod vedením zkušených prvoligových kapitánů.

Výsledky, pozvánky a informace můžete sledovat na internetových stránkách: vysocina.billiardhockey.cz nebo na www.uhshbrno.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám