Hlavní obsah

Zbirožský zámek nabízí o prázdninách noční prohlídky s templáři a císařem Rudolfem II.

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Každou prázdninovou středu čekají na Zbirohu tajemné příběhy tajemné příběhy o templářích, zednářích i významných představitelích české historie, dětské prohlídky s císařem Rudolfem II. Také uslyšíte a uvidíte koncert na počest Emy Destinnové a Marie Gärtnerové. Pokaždé to bude o něčem jiném.

Foto: zámek Zbiroh
Článek

Císař Rudolf II. uvítá především děti

Začíná se 3. července od 19 hodin setkáním s Rudolfem II., majitelem Zbirohu. Prohlídka je koncipována jako představení pro děti.

Jeho Veličenstvo císař Svaté říše římské, český, uherský a chorvatský král a rakouský arcivévoda Rudolf II. Habsburský zve na své oblíbené výletní sídlo zámek Zbiroh. Ukáže své komnaty a rozpovídá se o životě na zámku. Představí svého astronoma, astrologa a alchymistu Tychona Brahe a návštěvníky vezme i do místní hladomorny.

Tajemný řád rytířů Templu

Ve středu 10. července přijdou na řadu od 20 hodin tajuplní templáři v pořadu Devět století historie templářů.

Dozvíte se, co vedlo mladé středověké šlechtice, aby se podřizovali přísným pravidlům templářského řádu. A také - kdo stál u zrodu evropských katedrál. Jak vypadala platební karta středověku. Koho ochraňují současní templáři a kdo ochraňuje templáře. Toto vše a mnohé další poodhalí noční tematická prohlídka věnovaná mysterióznímu řádu templářů.

Rezervace nutná na telefonním čísle: 602 527 632 nebo na e-mailu: info@zbiroh.com  www.zbiroh.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám