Hlavní obsah

Zážitky, ochutnávky, ukázky techniky. Družstvo Pooslaví Nová Ves zve na návštěvu

Novinky, Eva Fruhwirtová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na neděli 17. září od 13 do 18 hodin připravuje družstvo Pooslaví Nová Ves den otevřených dveří pro veřejnost. Kromě prohlídky areálu bude k vidění Sterlingův funkční model motoru, RC modely zemědělských strojů na ovládání a také traktor jezdící podle navigace v areálu střediska.

Foto: Eva Fruhwirtová

Pohladit si můžete krávu i čerstvě narozené tele. Družstvo v Nové Vsi a Zemědělský svaz chce více přiblížit zemědělství veřejnosti.

Článek

Děti se mohou svézt na ponících, vyzkouší si dojení umělé krávy, nebude chybět malování na obličej, šlapací traktory, zážitkový stánek projektu Zemědělství žije!, který připravil Zemědělský svaz, a také dvě divadelní představení.

Jihočeské muzeum návštěvníkům ukáže výrobu sýrů. A právě sýry i tvaroh si budou moci zájemci koupit. A také burčák. Dospělí se mohou svézt na bryčce tažené koňmi. Veřejnosti se také představí nová soukromá zemědělská škola z Pozďatína na Třebíčsku.

Ukážou, jak se starají o půdu. Představí protierozní opatření

Součástí programu bude také představení protierozního opatření. Ministerstvo zemědělství začalo letos s projektem demonstračních farem, na kterých se mohou zemědělci i další zájemci seznámit se správným hospodařením s půdou.

„Veřejnosti i zemědělcům budeme ukazovat nové osevní postupy a technologie. Erozi půdy nebereme na lehkou váhu. Ministerstvo zemědělství připravilo protierozní opatření, týká se všech, kteří hospodaří na půdě. Jsme jedni ze sedmi zemědělských subjektů v České republice, kde s novými postupy zabraňující erozi půdy seznamujeme zemědělce i veřejnost,“ uvedl předseda Lukáš Jurečka.

Reklama

Výběr článků

Načítám