Hlavní obsah

Zažít Ostravu jinak se pokusili občané na ulici 30. dubna

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Ostravě na ulici 30. dubna nebyl automobilový provoz. Část ulice byla v sobotu 21. září uzavřena pro občany města, aby zažili Ostravu jinak. Na ulici se soutěžilo, běhalo, tančilo, hrálo se divadlo, konaly se koncerty a na chodnících čile probíhal obchodní bleší trh. Kdo co donesl, to třeba i prodal.

Foto: Josef Zajíc

Zažít Ostravu jinak 21.9.2013. Ulice 30. dubna

Článek

Od 13 hodin v sobotu 21. září byla ulice 30. dubna v centru Ostravy, naproti Magistrátu města Ostravy, uzavřena. Nejezdila auta, lidé přicházeli  "Ostravu zažít jinak" pěšky nebo na kolech. A to byl také cíl sobotního dne v rámci Evropského týdne mobility jako Den bez aut.

"Zatímco v Praze se tato akce pořádá již devátým rokem, v Ostravě je to 1. ročník a doufáme, že ne poslední. Cílem naší akce je otevřít veřejný prostor a pozvat občany zde žijící, aby se přišli pobavit, seznámit se, poznat nové umělce, sportovce a popřípadě zúčastnit se blešího trhu, který zde také probíhá. Celé odpoledne moderuje Jiří Krupica z Divadla loutek Ostrava spolu s Radimem Kačmarským z Cooltour Ostrava," informovala o akci Monika Brchanská z Multižánrového centra Cooltour Ostrava.

Pořadatelé z Multižánrového centra Cooltour Ostrava spolu s dalšími sedmi institucemi připravili zajímavý program. Na ulici se běhal štafetový běh o drobné ceny, hrála se pouliční odbíjená a na kruhovém objezdu se konaly literární, sportovní a divadelní představení.

Improvizace předvedlo Ostravské divadlo ODVAZ, své tanečně - sportovní umění ukázala taneční skupina Goodfeel Tribe. Na hlavním pódiu se střídaly hudební kapely. V taneční uličce se předvedly náhodně složené taneční skupiny nebo se tančil společenský tanec.

Sobota se na ulici 30. dubna v Ostravě podařila, přítomní lidé byli spokojeni.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám