Hlavní obsah

Zažij dobrodružství na zámku Mníšku

Novinky, Jana Digrinová

Další den plný zajímavých zážitků pro vás připravil zámek Mníšek pod Brdy. V sobotu 13. srpna se při prohlídkách prvního okruhu setkáte s moderátorem Janem Rosákem. V podvečer na děti čeká další zážitek. Setkají se s živými pohádkovými bytostmi - bílou paní Leontýnou a andělem z nebe.

Foto: Yan Čelikovský

Zahrada s fontánou na zámku Mníšku pod Brdy.

Článek

V sobotu v půl jedenácté startuje první speciální prohlídka zámku, kdy návštěvníky bude provázet nejen zkušená průvodkyně. Oživení si pro návštěvníky připravil moderátor Jan Rosák, který bude skupinu doprovázet a přidá své dojmy z nádherné expozice, jež je věnována bydlení drobné šlechty v letech 1918 až 1938.

Jan Rosák prostředí zámku důvěrně zná. Naposledy zámek navštívil koncem června, kdy na nádvoří hrál v úspěšném a vyprodaném muzikálu Noc na Karlštejně.

Prohlídky s populárními osobnostmi jsou součástí prázdninové soutěže Hradozámecké léto, kterou pořádá Český rozhlas Region ve spolupráci s Národním památkovým ústavem ve středních Čechách. Návštěvníci si už užili prohlídky s Naďou Konvalinkovou na Březnici, Eduard Hrubeš navštívil Žleby a Mnichovo Hradiště, Kateřina Cajthamlová předvedla své znalosti na Konopišti.

Jan Rosák se chystá ke své druhé návštěvě památky v rámci léta. Velký ohlas sklidila jeho návštěva hradu Karlštejna v polovině července. Jistě se mají na co těšit i návštěvníci Mníšku. Prohlídky budou během dne celkem tři, poslední začíná v půl třetí a společně se podíváme například do Kaple sv. Serváce nebo knihovny.

Po šestnácté hodině otevřeme zámecké komnaty rodinám s dětmi. Něco zažije a také si něco odnese každý malý návštěvník. Nebojte se bílé paní ani anděla a přijďte se bavit. Více na www. zamek-mnisek.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám