Hlavní obsah

Závod Ecce Homo historických vozů startuje

Novinky, Leona Roháčková

Závody na Ecce Homo ve Šternberku jsou vždy divácky atraktivní. Nejinak tomu bude v pátek 6. září, kdy vypukne třídenní klání auto a moto veteránů, kterých se po závodní trati vydá hned několik desítek. Pro diváky bude zajímavá i výstava.

Foto: Archiv AMK Ecce Homo
Článek

Rally Ecce Homo Historic odstartuje od radniční věže ve Šternberku. Na závod naváže v sobotu výstava historických vozů a také dvě tréninkové jízdy, stejně jako v neděli. 

Na start se postaví řada skutečných unikátů, mezi nimiž nebudou chybět třeba motocykly Harley Davidson J-25 (1925), Norton CS1 OHC (1929), BMW R63 (1929) a vozy jako Praga Picollo z roku 1939, Tatra 57 Sport (1932) či nejrůznější typy škodovek.

Všechny stroje čekají tři jízdy pravidelnosti. "Nejede se nejrychlejší čas, jezdci musí ve dvou jízdách zajet co nejpodobnější časy. Vítězí ten, kdo dosáhne nejmenšího rozdílu dosažených časů," uvedl ředitel závodu Vlastimil Malík. I pomalá starší vozidla tak mají šanci na dobré umístění, musí ovšem absolvovat všechny tři jízdy.

Závodu se mohou účastnit automobily i motocykly vyrobené před rokem 1960, výjimečná vozidla vyrobená před 31. prosincem 1981. Délka trati je 4800 metrů.

Slavnostní vyhlášení výsledků závodu proběhne v neděli v 17 hodin v prostoru startu. Diváci se mohou zapojit i do hlasování v anketě o posádku s nejvhodnějším dobovým oblečením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám