Hlavní obsah

Závěr prázdnin v Písku bude patřit podvečeru s izraelskou hudebnicí Liron Meyuhas

Novinky, Petr Hejna

Písecký koncertní sál Trojice, byť v prostorách kaple na starém hřbitově, žije po léta kultivovanou muzikou. A to od klasické hudby přes jazz & blues po etnickou hudbu. Vystupují zde oblíbení domácí umělci, stejně jako pro mnohé nečekané objevy z dálných krajů.

Foto: archiv
Článek

Kdo se chce dotknout ohlasů hudby z končin severní i západní Afriky, Středozemí či Středního východu, má jedinečnou možnost seznámit se s tímto vzdáleným světem při programu izraelské hudebnice Liron Meyuhas, která nejen po těchto končinách světa cestuje a koncertuje, ale která zde sbírá inspiraci i navazuje přátelství a spolupráci s tamními umělci. 

Sama Liron Meyuhas se prezentuje coby hráčka na perkuse a kytaru, na koncertě v Písku ji doprovodí na violoncello Carmiella Bernstein, Mor Datner pak předvede nevídané taneční kreace. Exotičnost projektu La Gitana podtrhují i texty v hebrejském jazyce, angličtině, portugalštině a italštině.

Letošní extrémně žhavé a suché léto tak píseckým bude dáno zakončit hladivou i dynamickou porcí cizokrajné hudby a tance, a to v podání vskutku žhavými končinami bytostně dotknutých umělců.

VIDEO: 1 * 2 * 3 

Koncert, pořádaný 30. srpna Centrem kultury Písek, začíná v 19 hodin, a dozajista nabije ke konci času prázdnin a dovolených žhavou energií i niternou citlivostí ty z populace, kterým nestačí k blaženosti ducha plytká hudba v duchu několik dekád mrtvých normalizačních rozhlasových hitů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám