Hlavní obsah

Zastupitelé Prahy 5 mají zájem, aby základní škola dál fungovala

Novinky, Ivona Karvinen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starosta městské části Praha 5 Ing. Miroslav Zelený spolu s radním Michalem Šestákem a zastupitelem Karlem Novotným navštívili základní školu v ulici Grafická, aby se domluvili na dalším postupu pro zápis do prvních tříd a fungování školy.

Foto: archiv ÚMČ Praha 5

Ředitelka ZŠ Grafická Mgr. Rosová, starosta Ing. Miroslav Zelený, radní M. Šesták, zastupitel Prahy 5 K. Novotný a tisková mluvčí I. Kratochvílová.

Článek

Starosta městské části Praha 5 Ing. Miroslav Zelený navštívil v pondělí 17. prosince základní školu v ulici Grafická. Spolu s radním Michalem Šestákem (Odbor školství, kultury a sportu) a zastupitelem Karlem Novotným chtěli na místě ujistit představitele školy, že mají zájem školu podpořit a zajistit její fungování i v budoucnu.  

Zástupci městské části se na místě potkali také s rodiči žáků školy a popovídali so o spokojenosti s výukou jejich dětí na ZŠ Grafická.

Starosta Ing. Miroslav Zelený na otázku, zda je možné školu podpořit, řekl: „Prioritou nové rady jsou především investice do dětí, proto chceme otázku školství řešit citlivě, s důrazem na kvalitní vzdělávání našich nejmenších.“

Zástupci zřizovatele se již v pondělí s ředitelkou školy domluvili na dalším postupu. Prvotně proběhne v ZŠ Grafická kontrola hospodaření, na jejíž základě budou projednány další alternativy vývoje činnosti školy.  

V úterý 18. prosince doporučila Rada MČ Praha 5 obnovit zápis do 1. třídy Základní školy a mateřské školy Praha 5 – Smíchov, Grafická 13/1060 pro školní rok 2013/2014. Začátkem roku se také uskuteční schůzka s petičními zástupci a zasedne se ke kulatému stolu za účasti odborné veřejnosti a zástupců zřizovatele.

Reklama

Výběr článků

Načítám