Hlavní obsah

Zástupci města Ostravy se zúčastní veletrhu v Mnichově

Novinky, Josef Zajíc

Jako jediné české město se Ostrava účastní prestižního veletrhu nemovitostí a investičních příležitostí Expo Real v Mnichově již po osmnácté. Prezentovat se bude ve společné expozici s názvem Czech Cities Regions společně s Prahou, Brnem, Jihomoravským a Moravskoslezským krajem.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 1.10.2018Ostrava a Moravskoslezský kraj se budou prezentovat na veletrhu EXPO REAL v Mnichově.Záměr města prodat pozemek před Novou Karolinou.

Článek

Veletrh Expo Real začne 8. října a potrvá do 10. října.

„Jeho účastníky jsou investoři, developeři, města a regiony, banky, stavební firmy, architekti, realitní agenti a další významní aktéři evropského realitního a investičního trhu. Společná výstavní plocha je letos větší, má plochu 198 metrů čtverečních. Cílem společné prezentace je představit investiční a inovační potenciál všech tří měst, Ostravy, Brna a Prahy, Jihomoravského a Moravskoslezského kraje. Koordinátorem prezentace je město Ostrava. Zastupovat ji bude ostravský primátor Tomáš Macura a náměstek primátora Radim Babinec,” informovala Andrea Vojkovská, tisková mluvčí ostravského magistrátu.

Ostrava na Expo Real veze nabídku atraktivní plochy v historickém centru města. Jde o záměr prodeje pozemku u Nové Karoliny. Město bude za pozemek požadovat minimálně 37 000 000 korun.

„Přejeme si, aby v místě vznikla nová dominanta Ostravy. Ve všech plánovaných dokumentech za poslední desetiletí je tato plocha určená pro výstavbu dominantní výškové budovy. Tento záměr se dosud nepodařilo uskutečnit, protože k tomu nebylo připraveno ekonomické prostředí. Chceme to zkusit nyní. Proto vyhlašujeme záměr na prodej,” uvedl primátor města Ostravy Tomáš Macura.

Jedná se o plochu vedle Frýdlantských mostů, kterou ohraničuje komunikace vedoucí k podzemním garážím. Případný kupec a investor, dle podmínek města Ostravy, bude muset respektovat některé podmínky. Budova bude mít minimálně dvanáct pater a parkování musí být podzemní. Podoba projektu musí vzejít z architektonické soutěže. V objektu by mohly být kanceláře nebo třeba hotel. To ale bude záležet na investorovi. Město nebude dávat do podmínek účel budovy.

„Město Ostrava bude dále na veletrhu prezentovat Moravskoslezské inovační centrum, které je společným projektem města a Moravskoslezského kraje. Informace se budou týkat aktivit této instituce a zejména pak podpory rozvoje inovačního potenciálu. Součástí ostravské prezentace budou informace o probíhajícím prodeji pozemků v lokalitě Hrušov a jejím připravovaném rozvoji. Dále aktuální stav průmyslové zóny v Mošnově a probíhající výstavba Multimodálního carga společnosti Concens,” dodala Andrea Vojkovská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám